A10 7850K ısınma sorunu

DoleryZ

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemcim A-10 7850K ve internette dolaşırken 70-80, oyun oynarken ise 95 hatta 98 derecelere çıkıyor olarak gözüküyor. Fakat bir sorun var; bu değerler programdan programa değişiyor. Aldığım değerler;

Bu yazıyı yazarken - Oyun Oynarken(En fazla gördüğüm)
Core Temp: 20°C - 40°C
Speccy: 68°C - 98°C
Aida64 Extreme: 40°C - 60°C
HWiNFO: 70°C - 95°C
HWMonitor: 75°C - 98°C

Bu 5 programla da denedim ve sonuçlar genel olarak bu. Yüksek dereceler çoğunlukta olduğu için doğru olarak onları göz önünde bulundurmak istiyorum ama işlemci o derecelere geldiğinde bilgisayar kapanmaz mı diye düşünmeden de edemiyorum. BIOS'da kontrol ettiğimde 1-2 dakika sonra 40-45 derecelere çıkıyor. Bu dereceler doğru mu? Eğer doğruysa termal macun yenilemek dışında ne yapabilirim? (Termal macun dün yenilendi)

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Hava akışı veya soğutucu yeterliydi fakat son 2-3 aydır o derecelere çıkmaya başladı. Termal macun yenilendikten sonra 1-2 derece düştü gibi fakat hâla çok yüksek. Programların yanlış gösteriyor olma ihtimali var mıdır acaba?

Daha önceden böyle bir sorun yoktu. Hava akışı veya soğutucu yeterliydi fakat son 2-3 aydır o derecelere çıkmaya başladı. Termal macun yenilendikten sonra 1-2 derece düştü gibi fakat hâla çok yüksek. Programların yanlış gösteriyor olma ihtimali var mıdır acaba?
Hocam sıcaklıkları MSI Afterburner'la bakıp söyler misiniz?

Hocam sıcaklıkları MSI Afterburner'la bakıp söyler misiniz?
Kısa bir şekilde denedim. Aida64'ün sıcaklık değerleri civarında veriyor. En fazla 48 gördüm 7-8 dakika içerisinde. Diğer programlar 1 dakikada 90'a kadar çıkıyor.

Düzenleme: Şimdi aklıma geldi de A-10 7850K içerisinde grafik işlemcisi bulundurduğu için diğer programların ikisinin ısısını bir arada veriyor olması mümkün mü? Çünkü MSI afterburner'da baktığımda GPU ve CPU sıcaklık değerleri toplamı yine 90'ın üstünde oluyor. Belki saçmadır sorum ama bu konularda çok bilgim olmadığı için sormak istedim.

Son düzenleme:
2. bilgisayarımdaki işlemcidir. Şu anda 41 derece. Maksimum 55 dereceyi görüyorum yükte iken.
İşlemci 3.9 ,GPU 920mhz OC'lu.

Soğutucum:
PHANTEKS PH-TC14PE_BK 2066/2011/2011-v3/1151/1150/1155/1156 & AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1 2ad PH-F140 Premium Fan Siyah İşlemci soğutucusu - inventus

En sağlıklı veriyi AIDA64 ile alırsın. Bazı programlarda ben de sağlıklı veri alamadım. Ayrıca maksimum sıcaklık değeri işlemcinin 73 derecedir.
Bu konuda pek bilgim yok kusura bakmayın. Maksimum sıcaklık değerini geçince ne olur? Ya da geçebilir mi?

73 dereceye kadar çıkıyordu eskiden. Klavyemde ekran olduğu için çok net takip ediyorum. Bu durumda ya ben frenliyordum ya da bilgisayar kendisi. Yani açık olan bir kaç uygulamayı kapatıyordum. 73 dereceyi geçtiğini hiç görmedim ben. Zaten maksimum derece 73'tür bu işlemci için.

O yüksek sıcaklıklara ulaşan Cpu Package sıcaklığıymış. Normal cpu düşük sıcaklık olanmış. Yeni fark ettim bunu. Sorularım hâla tam olarak cevaplanmadı. Bu yorumu da göze alarak cevaplanırsa sevinirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı