Selam arkadaşlar elimde masaüstü sistem var. Öncelikle bunu satsam satacağım fiyata neler alabilirim ? Satıp yeniden toplamak daha mı mantıklı yoksa bu sisteme bazı parçalar ekleyerek verim alabilir miyim ? Verim almak istediğim oyun Battlefield 1 ve satmayı düşündüğüm rakam 1800 - 1600 arası.
Sistemim Özellikleri
Anakart : Asus A88xm-a
İşlemci : A10 APU 7850K R7 Graphic 3.7 GHz
Ekran kartı : APU ekran kartını kullanıyorum. Battlefield 1 bu durumda 20 - 35 FPS arası değişiyor düşük ayarlar.
RAM : 8 GB 1333 MHz üzerinde yazıyor sistemde 800 MHz olarak görünüyor. BIOS'ta 1600 MHz.
Harddisk : 500 GB 7200 RPM
Güç Kaynağı : 500 watt Boost
Çözünürlük : 1600 * 900
Benim bu sisteme düşündüğüm ekran kartı GTX 1050 TI veya RX 460 tabi uyarmı darboğaz olayları falan olur mu ? Başka modellerde önerebilirsiniz ve ayrıca bu sisteme overclock yapmam mümkün mü ben 4.0 GHz hızına ulaştırdım. Stabil bir şekilde çalışıyor gibi gözüküyor 1 saatlık Battlefield 1 toplam sıcaklık 55 derece işlemci sıcaklığı stok fan var voltajda arttırsam 4.5 GHz hızına ulaştıramıyorum makine kilitleniyor.
Sistemi o fiyatlara satabileceğini düşünmüyorum. Satsan dahi yeni bir sistem toplamak daha fazla maliyetli olur, iyi bir sistem istiyorsan. Ayrıca APU sistem için RAM frekansların çok aşırı düşük. İşlemci iyi. Bu sebep ile dar boğaz olacağını zannetmem.
Ekran kartı olarak Sapphire RX 460 4GB nitro alabilirsiniz. Arkadaşın dediği gibi RAM frekanslarının APU sistemlerde önemi büyük ama harici ekran kartı kullanımında bu etki ortadan kalkıyor. 8GB RAM daha ekleyin.