A10 7860K ve RX 460 düşük GTA 5 Performansı

Emirkadi

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan ASUS Dual RX 460 Aldım. Almadan epey internette oyun performansını izledim. GTA 5'i High 1080p'de gayet akıcı bir şekilde oynattığını gördüm. Monitörüm 720p. GTA'yı indirdim ve oyuna girdim. Gördüğüm FPS değeri beklediğim gibi değildi. 30-40 belli yerlerde 25 FPS'si görüyordu. Ayarlar en düşükteydi. Bir de High deneyeyim dedim, FPS'te pek bir fark olmadı. VSync kapalı. Sizce FPS'i nasıl düzeltebilirim? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
AMD A10 7860K (4.0 Ghz)
8 gb GSkill 1866 Mhz
Asus A88XM-A anakart

Öncelikle herkese merhabalar. Geçen hafta Vatan Bilgisayar'dan ASUS Dual RX 460 Aldım. Almadan epey internette oyun performansını izledim. GTA 5'i High 1080p'de gayet akıcı bir şekilde oynattığını gördüm. Monitörüm 720p. GTA'yı indirdim ve oyuna girdim. Gördüğüm FPS değeri beklediğim gibi değildi. 30-40 belli yerlerde 25 FPS'si görüyordu. Ayarlar en düşükteydi. Bir de High deneyeyim dedim, FPS'te pek bir fark olmadı. VSync kapalı. Sizce FPS'i nasıl düzeltebilirim? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
AMD A10 7860K (4.0 Ghz)
8 gb GSkill 1866 Mhz
Asus A88XM-A anakart
GPU,CPU kulanımlarını ve sıcaklık değerlerini atabilirmisiniz 720p (hd) çözünürlükte darboğaz yapıyor olabilir.

MSİ Afterburner'da genelde işlemci %90 ve %100'de geziyor,sıcaklığı göremedim programda. Ekran kartı %70,%92 gördüm, sıcaklık 45-50. Peki eğer darboğaz oluyorsa bunu engellemenin bir yolu yok mu?

MSİ Afterburner'da genelde işlemci %90 ve %100'de geziyor,sıcaklığı göremedim programda. Ekran kartı %70,%92 gördüm, sıcaklık 45-50. Peki eğer darboğaz oluyorsa bunu engellemenin bir yolu yok mu?
Fotoğraf atabilirmisinz ayrıntılı şekilde Her oyundamı böyle kullanımlar ?

Her oyunda böyle ise darboğaz var %10 civarında.Kurtulmanın yolu ayarlari biraz daha yükseltmek.Diğer yolu ise 1080p (full hd) monitör almak bu yol darboğazdan tamamen kurtulmanızı sağlar.

Yani 1080p monitör alırsam GTA 5'İ akıcı bir şekilde oynayabilir miyim? Diğer oyunlarda ise pek sıkıntım yok. CS:GO en yüksekte 200 FPS,Rocket League Kalite Ayarlarında 60 FPS, bir arma 3'te FPS sıkıntısı var.

Yani 1080p monitör alırsam GTA 5'İ akıcı bir şekilde oynayabilir miyim? Diğer oyunlarda ise pek sıkıntım yok. CS:GO en yüksekte 200 FPS,Rocket League Kalite Ayarlarında 60 FPS, bir arma 3'te FPS sıkıntısı var.
İşlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapıyor yani sen bilirsin çok önemli değilse %10 civarında bir darboğaz almayabilirsin.Darboğazı azlatmak istersen 1080p monitör alabilirsin.

''Çözünürlük düşünce işlemciye yük biner,çözünürlük artınca ekran kartına yük biner.''Yani 1080p'de ekran kartına daha çok yük bineceğinden dolayı darboğaz ortadan kalkacak.

Başka kişilerinde konuya bakmasını bekleyin başka bilgiler paylaşabilirler belki benim bilgim yetersiz ve yanlış olabilir !

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı