A10-7870K Overcloking Settings hatası

toxiNTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben mavi ekran hataları alıyordum. Bios'u güncelledim. Güncellemeden sonra 1333 mhz olan ramlerimi tekrar 2400 mhz yapmak istedim fakat f10 basıp kaydedip çıktıkdan sonra overclocking settings failed hatası aldım. Güncellemeden dolayı olduğunu düşünüyorum. Sistem 1500 tl'lik ekonomik sistem toplama rehberindeki sistemdir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın XMP destekliyor ancak değerlerden dolayı stabil kalamamış sistem.
Anakarttan INTEL XMP teknolojisini devreye sok, Profil 2'de 2133MHZ seçeneği olacak büyük ihtimalle, onu seç bakalım bir.

Anakartın XMP destekliyor ancak değerlerden dolayı stabil kalamamış sistem.
Anakarttan INTEL XMP teknolojisini devreye sok, Profil 2'de 2133MHZ seçeneği olacak büyük ihtimalle, onu seç bakalım bir.

Malesef aynı şey oluyor ve bende XMP sadece Enable ve Disable var. Profile 1-2 yok. Enable yaptığımdada açılırken Overclocking Settings Failed hatası geliyor. Ben de 2400 MHz'de çalıştırmak için eski update dosyasını tekrar yükledim. Ama bu bios sürümündede arada sırada sistem boştayken veya uygulama açmaya çalıştığımda mavi ekran hataları geliyor.

BIOS sürümünü eskiye çevirme, stabilite sorunlarının temel sebebidir zaten bu hareket.
Bellekleri elinle, manuel olarak daha düşük bir frekansa alıp dene.

Zaten o BIOS sürümünde en düşükteydi. 1333 MHz'teydi. Anca öyle açılıyordu PC fakat benim şu an oynadığım bir oyun 1333'de çok kastığı için 2400 MHz'ye çekmem lazimdi. O yüzden BIOS'u eski sürümüne çevirdim.
Şu an güncelleme yaptığımdaki BIOS sürümünde de 2400 MHz yapınca Overclocking Settings Failed hatası geldiği için ondan sonraki sürümü bekliyorum.

Aynı konu hakkında farklı bir kişiden de soru aldığım için Recep abimize bir aktardım konuyu, cevaplarsa netleştireceğim.
XMP teknolojisi anakartın bellek desteğinin üzerine stabil bir biçimde çıkabilmesine ne denli yardımcı oluyor çok bilgim yok. Sorun belki de buradan kaynaklanıyordur zira anakartınız 2133(OC) bellek destekliyor. Bu yüzden düşük frekansta test etmenizi istemiştim.

Anladım herhangi bi bilgi edinirseniz beni bilgilendirmeyi unutmayın teşekkürler.

Belki mantıkız gelecek, belki markaları taşlıyor gibi anlaşılacak ama yapılan en büyük hata AMD çipsetli MSI marka anakartlara Kingston O.C Ramler takmak. Birçok kişi bu durumdan müzdarip. Birisi de ben. Ve de aldığınız o RAM'ler anakartın bellek destek listesinde yok. MSI forumlarına bakarsan bu tür sorunlardan açılan konuların haddi hesabı yok. Ben çözümü bellek destek listesinde olan RAM'lerden alarak çözdüm. Şuan gayet memnunum.

Benim belleklerim Kingston değil Team. 8 GB Dark series CL11 2400 MHz. Ve o bellek destek listesinin linki varsa atabilir misin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…