A10-7870K RX 460 Sistemle Canlı Yayın Yapılır Mı?

FxEfe

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar bugün arkadaşlarımın da gazıyla yayın açmaya karar verdim. Ama tek korkum sistemimin yetmemesi. Oynayacağım oyunlar CS:GO, Insurgecy, Mobile PUBG ve League of Legends. Sizce iyi bir yayın yapabilir miyim? İnternet hızıma güveniyorum. Sizce yayın için yeterli mi sistemim? Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

A10 7870K 8GB RAM
RX460 2GB EKRAN KARTI
MSI A68HM E33 V2 ANAKART
500GB 7200 RPM HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar bugün arkadaşlarımın da gazıyla yayın açmaya karar verdim. Ama tek korkum sistemimin yetmemesi. Oynayacağım oyunlar CS:GO, Insurgecy, Mobile PUBG ve League of Legends. Sizce iyi bir yayın yapabilir miyim? İnternet hızıma güveniyorum. Sizce yayın için yeterli mi sistemim? Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

A10 7870K 8GB RAM
RX460 2GB EKRAN KARTI
MSI A68HM E33 V2 ANAKART
500GB 7200 RPM HDD
LoL bile zor duruyor. İşlemciniz LoL yayını yaptırır ama ekran kartınız sorun yaratacaktır. Ayrıca RAM miktarınız nedir ?

Upload hızınız sisteminiz kadar önemli, upload hızınızı da yazarsanız size yardımcı olabilirim. Sisteminiz yeterli bence LOL yayını için.

Dostum arkadaş pek bilgili değil sanırım. çözünürlükle alakalı o internet hızı vb. senin amacın yayın yapacak PC hayır yapmaz, yapsan da en fazla 480P video çekebilirsin. Çünkü sende oyunu oynayacaksın. Önerim en ucuz yoldan aynı RAM'den al çift kanal çalışsın performans artar belki 720p oynarsın.
Bilgisiz olan sizsiniz galiba AMD A6 7310 AMD R5 M320 ekran kartı ile 720p yayın veriyorum upload hızım 3 MBps. 50 FPS civarlarında oluyor ve benim sistemimden daha iyi bir sistemi var. Bilip bilmeden konuşmayınız lütfen.
Yaklaşık 1 1.5 saat sonra PC ye geçince size kendi ayarlarımı atacağım.
@Silinen üye Burası herkese hakaret edebileceğiniz ve bilmediğiniz konular hakkında atıp tutabileceğiniz forum sitesi değil. Laptop ile yayın yapmak kolay Masaüstü ile zor öyle mi? Aşağıda ki linkte mobil ve deskop GTX 1080 farkına bakabilirsiniz. Bende çok bilgili değilim fakat bilmediğim konularda susmayı tercih ederim, bilgisizce kafadan atmayı değil.
UserBenchmark: Nvidia GTX 1080 vs (Mobile)
Bu şekilde ayarları dene eğer FPS değerlerin iyiyse boyut azaltma filtresindeki bilinear seçeneğini bicubic seçeneğine yükseltebilirsin. Evde interneti başkaları da kullanıyorsa upload hızına etki edebilir bunu göz önüne almalısın. Ayrıca 3. ekran alıntısına bakarsan nasıl deneme yayını yapabileceğini görebilirsin ve bu siteden de yayın kaliteni de görebilirsin. Twitch Inspector ayrıca deneme yayını yaparken OBS de sağ alt köşede Kb/sn yazar eğer 4. attığım ekran alıntısında ki gibi yeşil ise drop olmadığını ve internetin yayını sağlıklı bir şekilde aktardığını anlayabilirsin. Fakat sarı, turuncu, kırmızı gibi renklerde olursa yayına görüntü kesik kesik gittiğini anlayabilirsin. Drop olursa bit hızını drop geçene kadar 50, 100 bit düşürebilirsin. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir eğer ki bir sıkıntı veya sormak istediğin bir şey olursa yazabilirsin bildiğim kadarıyla cevaplarım. :) Ayrıca bazen Twitch sunucuların da sıkıntı olabiliyor eğer ki drop internetinden kaynaklanmadığını düşünüyorsan OBS te yayın sekmesindeki sunucu kısmındaki sunucuyu değiştirebilirsin.

1.PNG 2.PNG 3.PNG 4.PNG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı