Arkadaşlar ben 1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi'ndeki bilgisayarın aynısını topladım fakat cpu sıcaklığı boştayken sürekli 1 ya da sıfır derecede oluyor. Yükteyken de 40 dereceyi geçmiyor. Ne yapmalıyım? Bu durum cpu için zararlı olur mu? Soğutucu olarak stok fan kullanıyorum 4 pinli.
Resimde de görüleceği üzere sağ altta cpu sıcaklığı yazıyor.
Hangi programlarla bakıyorsun? Marka düşmanlığı yapmanın da alemi yok, sadece AMD işlemcisinin 1 derece olması imkansız olduğu gibi, İntel işlemcilerinde 1 derece olması imkansız. Hiçbir işlemci sıcaklığı boşta 1 derece olmaz, marka fark etmez.
Hangi programlarla bakıyorsun? Marka düşmanlığı yapmanın da alemi yok, sadece AMD işlemcisinin 1 derece olması imkansız olduğu gibi, İntel işlemcilerinde 1 derece olması imkansız. Hiçbir işlemci sıcaklığı boşta 1 derece olmaz, marka fark etmez.
Programdan ziyade BIOS'tan bakın sıcaklıklara. Bakalım orada kaç derece? Orada da yanlış ölçüm varsa, ya işlemcinin içindeki ölçüm yapan algılayıcı bozulmuştur ya da fanda yer alan ısı algılayıcı bozulmuştur. Deneme olanağınız varsa farklı bir fan veya soğutucu ile işlemci sıcaklığını test edin.