A10 7870K sistem kendiliğinden kapanıyor

aronly

Decapat
Bilgisayarım kendini sık sık tekrar başlatıyor ama bazen 3-4 saat çalıştıktan sonra olurken, bazen ise 15-20 dakika sonra olabiliyor ve kendini tekrar başlattıktan sonra masaüstüne gelip tekrar kapanıyor, sanırım kendini korumaya alıyor emin değilim, bu olay sonrasında da uzun süre kullanılamaz hale geliyor ve tahmin edebileceğiniz gibi çok can sıkıcı bir olay.

Herkes gibi bende ilk olarak sıcaklıkla ilgili bir problem olacağını düşündüm ve MSI Afterburner ile yaptığım testler sonucu problemin bu olmadığı sonucuna vardım, ek olarak problem sadece oyun oynarken değil, normal kullanımlarda da tekrar ediyor (CPU sıcaklığı ortalama 42-43 derece - GPU sıcaklığı ise 59-60 derece civarlarında).

Kasanın temizliğini sık sık yapıyorum, ek olarak yakın zamanda termal macun yenilemeside yaptım.
BIOS, Windows 10 ve ekran kartı driverlarını sürekli güncel tutuyorum.
Denediğim şeyleri maddeler halinde yazıyorum.

-Yazılımsal bir problem olabileceğini düşünüp temiz kurulum yaptım.
-Farklı sigortaya bağlı bir priz kullanarak çalıştırdım.
-GPU ve HDD'yi çıkarıp çalıştırdım. (Halen takılı değiller)
-RAM'lerin yerlerini değiştirdim.
-Reset kablosunu çıkardım.
-Fan kontrollerini yaptım, kabloları kontrol ettim.
-PSU fanını kontrol etmek için bilgisayara bağlı olmadan çalıştırdım.

Fakat ne yaparsam yapayım sorun devam ediyor. Bulunduğum yer dolayısıyla bilgisayarcı veya parçaları farklı bir sistemde deneme şansım epey düşük. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler...

Kullandığım sistem şu şekilde:
-A10 7870K
-MSI A68HM-E33 V2
-KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz
-MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI GAMING X
-Corsair VS650

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı