Çözüldü A10 7870K sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eyüp Fidan

Hectopat
Daha fazla  
Selamun Aleykum Arkadaşlar,

Technopat'ın 1500 TL'lik sistem tavsiyesine uyarak kasa topladım. Bazı şeyleri kendime göre değiştirdim.
  • AMD A10 7870K X4 3.9GHz 4MB FM2 95W 28nm
  • Gigabyte F2A68HM-DS2 AMD FM2+ DDR3 S+V+GL mATX
  • Kingston 120GB HyperX Savage 560/360MB SHSS37A/120
  • Seagate 1TB 3,5" 7200Rpm Sata3 64MB ST1000DM003
  • Kingston 16GB 2x8G HyperX D3 1866 KHX18C10T2K2/16X
  • Akasa Venom Atto Intel 775/1155/1156/1150/1151 AM2
  • HP C3Z94AA PAVILION 23xi 23''
Sistemim bu render yaparken CPU en fazla 50 oluyor ama nedense bilgisayar durduk durmadık yere mavi ekran hatası veriyor. Render zorluyor diye düşündüm normal chrome'de gezinirkende aynı hatayı veriyor. Bazıları mavi ekranın hatasını google arat ne çöp konu açıyorsun kardeş diyecek fakat mavi ekran verdikten hemen sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Lütfen arkadaşlar sorun nedir? Sizce istatistiklere göre bilgisayar hiç zorlanmıyor şu ana kadar fan hızlanmadı bile mavi ekranın hatasını bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

@ Murat5038 halen çözülmedi benim mavi ekran hataları ve daha da fazlalaştı artık sinir bozucu hale geldi. Son bir umut bir daha yazıyorum
güncel minidump dosyaları : minidump.rar

Ram'i malesef daha değiştiremedim . Artı bir masraf olacak benim için. Bir de wireless cihazının sürücüsünü silersem çalışmayacak ama .

İkinci olarak dediginiz gibi amd ve msi ile ilgili ne var ne yok kaldirdim.Bunu yapinca mavi ekran hatasi degisti ve "irql not less or equal" oldu.Bu arada wifi driverini kaldirdigim icin internete baglanamiyorum ) Neyse 1-2 gune PCI wifi siparis verdim onun uzerinden kullanicam heralde oda sıkıntı olusturmaz degil mi ?

Hemen hemen benzer bir sistem kullanıyorum bende. Hatta sorunumu burada bahsettim pek ilgilenen olmadı.
Amd A10-7890K Apu
Asus A88Xm-a usb 3.1 anakart
G. Skill 12gb 2133mhz ramler.

G-Skill Ripjaws F3-17000CL8D-4GBXMD 2GB X 2
DDR3-2133 CL8-9-8-24 1,65v
PC3-17000 2GBX2

G-Skill Ripjaws F3-17000CL9D-8GBXM 4GB X 2
DDR3-2133 CL9-11-10-28 1,65v
PC3-17000 4Gx2
Aerocool Vx-e limited edition kasa ve yanında gelen Aerocool Psu 730watt

Ramlerim iki ayrı kitten oluşuyor. Hızlar aynı ama bir kit cl8 diğer kit cl9. Yani zamanları farklı. 4+4+2+2gb. Ama bu konunun dışında. Benim bilgisayarımda belli belirsiz mavi ekran verip restart atmakta. Bazen de hiç mavi ekran vermeden direkt restart atıyor. Ramler uyumsuz mu ki diye bütün konfigürasyonları denedim. Kitleri kendi başlarına da denedim. 2133mhz de hatta kendi ram profili ile. Gene de hepsinde restart attı. Anakarta dual channel şeklinde takıyorum renklere göre. 2+2gb da da restart attı. 4+4gb da da. Hemde ramin kendi hız profiliyle. Ama bu ramler hepsi bir aradayken 2133mhz yapınca hızı hep hata veriyor. Windows bellek tanılama ve memtest86 da hata vermekte. 1866mhz de kullanıyorum hepsi bir aradayken. O zaman bellek testi hatası vermiyor. Ama nedense arada bir restart atıyor bu sorun neden kaynaklanıyor? Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler. Sistemi topladığım gibi ilk ay içinde bu sorun çıktı. Şu an 5 ayı geçti. Bir de cpu ısısı gösteren programların hepsi birbirinden farklı gösteriyor ve hiçbiri stabil değil. Coretemp 3 derece diyor. Hwmonitör 80-85 derece bile gösterir. Bu değeri gösterirken Asus Alsuite 3'ten bakıyorum bios la aynı değeri gösteriyor. 40 derece civarı boştayken.
Not: Windows güncel sürücüler ve anakart biosu güncel.

Tek nedeni şu ana kartimiz rami besliyemiyor suan tam degerleri hatirlamiyorum ama ram 2133mhz de calismasi icin gerekli voltaji ana kartin ram sokegleri karsilayamiyor tek care nhz yib1600 e dusurmek ben 2400 mhz lik ram almisken 1600 de kullanmanin acisini yasiyorum sen dusun

Bir de şunu not düşeyim. Ram bellekleri dual channel yapmak için renklere göre takarız bu hep böyle olmuştur. Eski sistemim de Asus p8 z68v-pro intel core i5 2500K idi. Dual channel için renklere göre takıyorduk. Kullanım kılavuzunda da öyle belirtiyor. Ama bu Asus A88xm-a usb3.1 anakartın kullanım kılavuzunda bunun tam tersi gösteriyor.
İsterseniz bir bakın. Kılavuzda dediği gibi taksam renklere aykırı olacak.
A88XM-A/USB 3.1 Kullanım Kılavuzu | Anakart | ASUS Türkiye
2133mhz de 1,65v istiyor ramler. Diğer sistem hepsini bir arada sorunsuz çalıştırıyordu 2133mhz de. Ama işlemci 1333mhz di onda. Overclock yapıyordu 2133mhz için. Bu Amd a10 7890k 'nın overclocksuz minimum desteği 2133mhz zaten. Bütün ramler bende renklere göre dual channel şeklinde takılı anakarta. Anakart ve ekran kartı arızalandığı için elimde kalan ramlerle bu amd sisteme geçmek zorunda kaldım bir de üstüne böyle bir sıkıntı çekmek beni amd alırken düşündürür oldu. Amd ryzen 1300x ile sistem toplayan bir arkadaşım da mavi ekran hataları görüyormuş arada. Corsair ramlerle. Daha yeni bir sistem halbuki yeni aldı. Benim diğer arızalanan intel sistemimde hiç görmedim. İlk bilgisayarım intel pentium II. Onda da bir sürü karışık ram var türlü markalardan hiç mavi ekran vermezdi WinXp bile yüklemiştim. Sonra bir p4 makine daha var yanına sonradan ram aldık uyumlu mu değilmi bilmiyorum bile. Taktım hiç sıkıntı yok. Intel in bellek kontrolcüsü bu konuda amd den iyi ve stabil sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…