A10 7870K sistem toplama

hakfid

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Turkcell - Security Access Services Admin
Arkadaşlar herkese merhaba,

Son 1-2 aydır sıklıkla siteyi takip eder oldum ve ben de bir sistem toplama kararı aldım (özendim :))
Aşağıda paylaştığım sistemlerde tek fark kasalar. Birinde Ali ve Recep abinin kullandığı kasa mevcut, diğerinde Zalman'ın soğutucu ve USB 3.0 ön yuva eklentisiyle biraz daha gelişmiş bir kasa mevcut.

Bu arada şunu belirtmek isterim. Elimde AMD R7 240 ekran kartı da mevcut. Bu sistemde dual çalıştırabilir miyim?

1700-1750TL arası bütçem var bunu dikkate alarak yorum ve önerilerinizi merakla bekliyorum.

Şimdiden çok çok teşekkürler.

AeroCool.PNG
Zalman.PNG

Son düzenleme:
1700 TL'lik APU sisteme ekran kartı, 16 GB ram ve SSD?

Siteyi 2 aydır takip ettiğine emin misin? :)

Fiyatın artmasına sebep olan şeyler Kasa, 80+ PSU ve 16GB RAM. Konu başlığını "AMD 7870K'yi biraz revize ettim. Önerilerinizi bekliyorum." olarak açmıştım ama modlar tarafından değiştirilmiş. Tavsiyen varsa memnuniyetle dinlerim.

Fiyatın artmasına sebep olan şeyler Kasa, 80+ PSU ve 16GB RAM. Konu başlığını "AMD 7870K'yi biraz revize ettim. Önerilerinizi bekliyorum." olarak açmıştım ama modlar tarafından değiştirilmiş. Tavsiyen varsa memnuniyetle dinlerim.

16 GB Ram 5000 TL'lik sistemlere konulmuyor. 8 GB fazlasıyla yeter. SSD'ye de gerek yok. Bilgisayar veya oyun birkaç saniye daha hızlı açılsın diye performanstan kısmayalım.

APU sisteme ekran kartı takmak anlamsız. Onun dışında pek bir sorun göremedim. İllaki SSD ve 16 GB ram koyacağım dersen, bir şey diyemem. Ama dediğim gibi: Gereksiz.

16 GB Ram 5000 TL'lik sistemlere konulmuyor. 8 GB fazlasıyla yeter. SSD'ye de gerek yok. Bilgisayar veya oyun birkaç saniye daha hızlı açılsın diye performanstan kısmayalım.

APU sisteme ekran kartı takmak anlamsız. Onun dışında pek bir sorun göremedim. İllaki SSD ve 16 GB ram koyacağım dersen, bir şey diyemem. Ama dediğim gibi: Gereksiz.

Pek anlamıyorum açıkçası bu SSD olayından, ama her sistem toplama olduğundan yazdım ben de. Oyun, PC ve programların daha hızlı açılmasının ötesinde bir katkısı yoksa dediğin gibi gereksiz evet. 8 GB'nin fazlasıyla yeteceğine eminsek 16 GB zorlamaya gerek yok. Ekran kartına gelecek olursak elimde mevcut R7 240. Ekstra ücret vermiş olmayacağım ve A8 APU ile dual çalıştırılmış incelemeler var az da olsa performans farkı olduğunu söylüyorlar. A10 APU'da ise bu işlem yapılıyor mu? yapılınca A8'den dualdekinden daha iyi bir performans artışı olur mu?

Pek anlamıyorum açıkçası bu SSD olayından, ama her sistem toplama olduğundan yazdım ben de. Oyun, PC ve programların daha hızlı açılmasının ötesinde bir katkısı yoksa dediğin gibi gereksiz evet. 8 GB'nin fazlasıyla yeteceğine eminsek 16 GB zorlamaya gerek yok. Ekran kartına gelecek olursak elimde mevcut R7 240. Ekstra ücret vermiş olmayacağım ve A8 APU ile dual çalıştırılmış incelemeler var az da olsa performans farkı olduğunu söylüyorlar. A10 APU'da ise bu işlem yapılıyor mu? yapılınca A8'den dualdekinden daha iyi bir performans artışı olur mu?

Bu konu hakkında bilgim yok fakat; böyle bir şey olsa bile r7 240'tan fazla bir performans alamazsınız, keza alsanız bile çok güçlü bir ekran kartı değil.

Bu konu hakkında bilgim yok fakat; böyle bir şey olsa bile r7 240'tan fazla bir performans alamazsınız, keza alsanız bile çok güçlü bir ekran kartı değil.

Aşırı yüksek performans farkı beklemiyorum zaten ama yaklaşık 2-3 ay önce aldım R7 240'ı şimdi sistem toplama fikri cereyan etti bende. Asıl sorum şu dual kullanabilir miyim uygun mudur yani? 5-10 fps bile alsam ekstra yeter. Yeni aldım kartı daha çöpe atmayayım :)

@rhonie01
Şu an elimde Dell Optiplex 390 dolu kasa ve AMD R7 240 ekran kartı var. Bunları satarak APU bir sistem mi toplamalıyım?
1-2 sene sonra iyi bir ekran kartı takviyesi yapabilirim. Ancak APU'nun CPU'ları beni 3-4 sene kadar idare eder mi? Oyun performansları ne düzeyde olacaktır? Üst düzey ekran kartlarında dar boğaz oluşturur mu?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı