Sorunu çözdüm. Bilgisayarı formatlayıp Windows 10'u tekrar kurdum. Sorun yine devam ederken birde baktım ki Amd Catalyst Center kendiliğinden kurulmuş. Windows Update ile gelmiş olsa gerek. Ben bu sefer internetten güncel sürüm indirmek yerine Catalyst Center'ı açarak Bilgi menüsü altındaki yazılım sekmesinden güncel yazılım arattım. Bulunan son sürümü indirip kurdum. "Catalyst Center" yerine "Radeon Ayarları" şeklinde bir uygulama yüklendi. Kurduğumdan tamamen farklı hoş bir uygulama. Zaten bir dahada görüntü problemi yaşamadım...
-------------------------------
Düzeltiyorum...
Sorunum yukarıda belirttiğim gibi çözülmedi. 2 haftadır yapmadığım şey kalmadı. Çaresizce kurcalarken Aygıt Yöneticisi'nde "PCI Aygıt" üzerinde ünlem işareti olduğunu fark ettim. Donanım kimliğinden araştırdığımda chipset ile alakalı olduğunu öğrendim. Meğerse bizim chipset yüklü değilmiş. Aynı donanım kimliğini kullanarak Recep Baltaş bey, amd'nin chipset sürücüsünü paylaşmış. Güncel olanı indirip kurdum. Uzun gözlemler sonucu artık problemin çözüldüğü kanısındayım.
Bu arada yukarıda "Windows 10'da chipset driveri otomatik yükleniyor." diyen arkadaşa tavsiyem, biraz daha ekmek yemesidir. Neticede bu sözü, benim 2 hafta bu sorunla uğraşmama sebep oldu.