A10-7870K sistemde sıcaklık düşürme

Crvena Zvezda

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Malumunuz yaz geliyor ve ben de şu sıcaklık işlerinden hiç anlamam size sormakta fayda var dedim ve geldim. Video veya başka bir iş yaparken MSI Afterburner uygulamasında sıcaklık 34-42 arası sıcaklık gösteriyor. Denediğim oyunlarda şu anlık Valorant Max 56, Fall Guys 50-55, internet kafe Simulator 68 gördüm.
Bu değerler iyi midir bilmiyorum ve yaz gelince artacağından sisteme bir şey olacağından korkuyorum. Sıcaklıkları düşürmek için bir program veya ayar önerecek var mıdır? Sistem bilgilerim aşağıdadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Şuan belirttiğiniz sıcaklık değerleri oldukça normal gözüküyor. Ara ara sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz. Eğer 75-80 derece üstüne çıkarsa sıkıntı var demektir. Fakat şimdilik bir problem gözükmüyor. Sistem sıcaklık değerlerini kullanılan kasanın hava akışı da etkiler. Kullandığınız kasa modeli nedir? Ayrıca kasanın içerisi uzun zamandır kirli ise temizlemek, işlemci ve ekran kartının termal macunu uzun zamandır değiştirilmemiş ise macun değiştirmek sıcaklık değerlerini düşürecektir. Onun haricinde eğer işlemcide stok soğutucu kullanıyorsanız biraz daha kaliteli başka bir soğutucu alırsanız işlemcinin sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Temizleme işlemini bilmiyorum bilgisayarcılar yapar mı bunu?

Temizleme işlemini bilmiyorum bilgisayarcılar yapar mı bunu?
Evet bilgisayarcılar temizleme ve macun değişim işlemlerini yapar. Fakat bu işlemler o kadar zor değil ve internet üzerinde bu işlemler ile ilgili birçok kaynakkar ve videolar mevcut. Yani kendiniz de yapabilirsiniz aslında. Yalnız şuan belirttiğiniz sıcaklıklar normal gözüküyor. Sistemi yük altında test ettiniz mi? Ekran kartı için FurMark testi, işlemci için ise AIDA64 test programını kullanabilirsiniz ve bu sayede işlemci ve ekran kartının %100 yük altında kaç dereceye ulaştığını görebilirsiniz.

% kaç olursa normal oluyor hemen test edeyim
Discord adresini verirmisin bu testleri nasıl yapacağım

Son düzenleme:
% kaç olursa normal oluyor hemen test edeyim

Discord adresini verirmisin bu testleri nasıl yapacağım
Forum içerisinde discord adresi vermek yasak diye biliyorum. % kaç olursa normal derken tam olarak anlayamadım fakat işlemci ve ekran kartı kullanımları test esnasında zaten %100 olacaktır. Test esnasında en fazla sıcaklık 75-79 derece civarı olursa normal diyebiliriz genelde.

AIDA 64 testini yaptım aşağıdaki mavi 52 olan şey Max 69 gördü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…