A10 7870K sisteme yükseltme

exclusive07

Megapat
Yer
Beverly Hills, Kaliforniya
Merhaba, iyi günler dilerim.

2015 yılından Technopat'ın meşhur 1500 liralık sistemini kullanıyorum. SSD, RAM gibi ufak tefek farklılıklar olasa bilgisayarımdan çok memnunum. Yalnız bilgisayarımda yaşadığım bazı problemler var. Uzun süreden sonra açılınca araba radyatörü gibi ses çıkartıyor. 2 dakika sonrasında sesi azalıyor lakin normalde gerçekten çok ses çıkartıyor.

Technopat'ın videosundaki Akasa Venom Atto'yu almayı düşünüyorum. Aradan nereden baksanız 4 yıl geçmiş. Yeni ürünler gelebileceğini düşündüğüm için tekrardan bir sorayım dedim. Önerebileceğiniz maksimum 100 lira bandında FM2+ soket için önerebileceğiniz soğutucu var mıdır ?

XIGMATEK'in ASGARD 382 PURE BLACK EDITION kasasını kullanıyorum. Üst tarafta 2 adet önde 1 adet boş olmak üzere fan deliği var. Üzerine iki tanesi 50 lira civarında normal fan almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz güzel fan varsa bekliyorum.

Haliyle yeni soğutucu takınca güzel bir termal macun arıyorum. 40 lira civarında olabilir. 3.9'dan 4.3'e overclock yapabilirim. Çok fazla yormayacağım.

Yapacağınız yorumlar için ve zaman ayırdığınız şimdiden çok teşekkür ederim
Bitdefender, Spotify, Bittorrent, Chrome(6 sekme) gibi uygulamalar açık olduğu zamanki sıcaklığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Termal macunlara bakarken sizin gösterdiğiniz termal macunu gördüm. Türkiye piyasasında görebildiğim en iyi termal macun. Onu alacağım.

Senin gösterdiğin ürüne nazaran bu üründen alsam ısı farkı oluşturur mu ?

Akasa Venom AMD AM2/AM3+/AM4/FM1 Intel 775/115X/1366/2011/2066 Soket Uyumlu İşlemci Soğutucusu (AK-CCX-4002HPA) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri

2 adet fan almayıp o parayı işlemci soğutucusuna yatırsam daha mı iyi olur ? Arkada 1 önce 1 adet olmak üzere 2 fan takılı hali hazırda üst tarafta 2 adet boşluk var oraya takmayı düşünüyorum.

Öyleyse Arctic Freezer 33 Plus öneririm. İçerisinden 2-3 kullanımlık MX-4 termal macun da çıkıyor. Yani termal macun almaya da gerek kalmıyor. Arctic Freezer 33 PLUS Intel, AM4 İşlemci Soğutucu ACFRE00032A - Nanokatalog

2 fan yeterli ama hava akışını arttırmak istersen yukarıda attığım fandan 1 tane daha alabilirsin.

Bu da soğutucunun incelemesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçekten güzel soğutucu ama FM2+ için desteklemiyor

Attığım soğutucunun 5 ısı borusu varken sizin attığınızın 4. Aralarındaki performans farkı ne kadar bilmiyorum ama ben Verkho 5L alırdım.

3 adet fan alacağım : Arctic Fan 12 120mm 1350 RPM 22dB Kasa Fanı AFACO-12000-GBA01 - Nanokatalog

1 adet bu termal macundan: Arctic MX-4 8.5W, m·K 4g Termal Macun Soğutma Aksesuar ORACO-MX40001-BL - Nanokatalog

Şimdi benim anlamadığım konu şu senin gösterdiğin soğutucunun hava akımı ile benim attığım soğutucunun hava akımı farklı şimdi hangisini alsam diye düşünüyorum. Hava akımı bakıra gelen ısıyı götürecek tamam ama senin attığın bakır borusunda 1 tane fazladan boru olduğu için daha fazla hava akımı çekecek.

Hangisin alsam daha mantıklı acaba ?

Fana gerek yok. Ben Verkho 5L alırdım sadece termal macununu da beğenmezsem MX-4 alırdım. Hangi soğutucu daha performanslı bilmiyorum. Karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…