A10 7870K Tabanlı Sistem Toplama

Emocann123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben Youtube'daki 1500 TL'lik PC'yi toplayacağım ama ben AMD ekran kartı değil de Nvidia almak istiyorum. Bunun fiyat en ucuz kaç TL olur?

A10 işlemciler CPU ve GPU çekirdeklerini beraber barındırır. Bahsettiğin işlemcide 8 adet Radeon R7 grafik işlemci çekirdeği var ve bu çekirdekler bilgisayara taktığın ramlerin 1 ya da 2gb'ını kullanarak bir ekran kartı görevi görüyor. Ayrı bir ekran kartı almadan sadece bu işlemciyle orta düzey bir performans alabiliyorsun.

Harici bir Nvidia ekran kartı kullanmak istersen işlemcideki grafik işlemci çekirdeklerini kullanmıyorsun. Sadece 4 CPU çekirdeği ile harici Nvidia ekran kartını kullanmış oluyorsun. R7 çekirdekleri düşük performanslı geliyorsa daha iyi performansı olan bir Nvidia ekran kartı takıp kullanabilirsin.

Sistemi toplarken ekran kartı da alacaksan APU sistem toplaman biraz mantıksız oluyor. Çünkü APU ekran kartı masrafını ortadan kaldırdığı için doğru bir seçim olabilir. Bildiğim kadarıyla Athlon x4 860K işlemci son çıkan APU'lardaki CPU çekirdeklerini barındırıyor. Fiyatı da 200TL civarı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer ekran kartı alacaksan Athlon işlemci tercih etmelisin ya da forumda çoğu arkadaşımızın tafsiye ettiği gibi Pentium ya da i3 Skylake tercih edebilirsin.

Ekran kartı önerilerim:
Zotac GTX750ti GDDR5 2GB 128bit = 432TL
Zotac GT730 GDDR3 2GB 128bit = 216TL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı