A10-7890K ile GTX 1050Ti Darboğaz

Bug16422

Kilopat
İşlemcim ve ekran kartı darboğaz yapıyor gibime geliyor GTA 5'de düşük FPS alıyorum MSI Afterburner'la baktığımda CPU %100 GPU %80 anca görünüyor. Ayarları yükseğe aldığımda FPS az da olsa düzeliyor fakat oyun donuyor bir süre sonra düzeliyor fakat sık sık yapmaya başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU %80, CPU %100 ise %20'lik bir darboğaz yaşıyorsunuz demektir. Çözüm basit, işlemci yükseltmek. Fakat FM2+ soket ölü ve yatırım yapılmaz. Zaten FM2+'ya APU işlemciler takılıyor, ki zaten en iyi APU da sizde. O bile darboğaz yapıyorsa tek çözüm güncel işlemcilere geçmek.
R5 1600 + B450 + 8 GB 3000Mhz ve üstü RAM işinizi görür.

GTA V grafikleri biraz ince ayar istiyor. Tek tek deneyerek işlem yükünü işlemciden çekip ekran kartına aktarmanız lazım. Ekran kartına yük bindikçe işlemci rahatlar, darboğaz azalır. İyi optimize ederseniz fazla FPS düşürmeden belirli bir akıcılık yakalayabilirsiniz. (Sistemde en az 8 GB ram olduğunu varsayıyorum)

İşlemcim ve ekran kartı darboğaz yapıyor gibime geliyor GTA 5'de düşük FPS alıyorum MSI Afterburner'la baktığımda CPU %100 GPU %80 anca görünüyor. Ayarları yükseğe aldığımda FPS az da olsa düzeliyor fakat oyun donuyor bir süre sonra düzeliyor fakat sık sık yapmaya başlıyor.
Ben de FM2+ soket kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Aliexpress üzerinden X4 860K sipariş verdim. Kargoyla beraber 110 TL gibi bir fiyat ödedim. Birkaç arkadaş APU işlemcilerden daha performanslı olduğunu söylemişlerdi.

Ben de FM2+ soket kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Aliexpress üzerinden X4 860K sipariş verdim. Kargoyla beraber 110 TL gibi bir fiyat ödedim. Birkaç arkadaş APU işlemcilerden daha performanslı olduğunu söylemişlerdi.
Donanım Arşivi kanalında videosu vardı sanırsam. 1050Ti ile darboğaz yapıyor o işlemci. Yani tamamen ölü bir yatırım. FM2+ sokete işlemci alınmaz.

Donanım Arşivi kanalında videosu vardı sanırsam. 1050Ti ile darboğaz yapıyor o işlemci. Yani tamamen ölü bir yatırım. FM2+ sokete işlemci alınmaz.
Dediğin kısmen doğru FM2+ ölü bir soket fakat bütçe el vermediği için mecburen kullanıyorum. Yeni anakart beraberinde işlemci ve bellek de istediği için değiştiremiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı