A10-7890K kolayca OC yapılır mı?

Hocam valla ben bu işten çok korkmaya başladım. 43 olarak ayarlayıp apply'e bastım. Bir anda ekran falan siyah oldu klavye ışıkları mouse ışıkları falan yanıp söndü. Parola girme yeri geldi bilgisayar açılırkenki yer. Birşeyi hareket ettiriyorum mesela mouseyi ekran yine gidiyor. Korktum ve bilgisayarı yeniden başlattım yine o sekme geldi uyarı yani ayarlrı eski haline getirip devam ettim acaba yapmasammıki?

Bu ayarlar stabil olmadığı için çöktüğü anlamında geldi, dediğim gibi en kötü kapanır olayı, istersen 42 de deneyebilirsin veya bırakabilirsin, voltaja bir etkimiz olamadığı için, ama korkacak bir şey yok bunu bilmeni istiyorum.

Ayrıca ayarları eski haline getir ve devam et seçeneğini seçince ramlerimde tekrar 1333Mhz değerine dönmüş onu tekrardan 2133Mhz değerine getireceğim.

Tabiki bu şekilde ayarların sıfırlanır, overclock uzun ve sabır isteyen bir şey, defalarca tüm her şeyi yenilediğimi bilirim, bazen bırakıp 2 gün bir şey yapamazdım çözemezdim.

Tamamdır tekrar yaptım ayarıda reis teşekkür ediyorum herşey için ben ellemeyeceğim daha fazla. Birçok arkadaşım işlemci yaktı korkuyorum.
Bide şimdi farkettim MSI'nın bir programında CPU Ratio 4.1 ile 4.3 arasında git gel yapıyor yani değişken.

Nasıl istersen, ilerleyen vakitlerde bir şey olursa buyur gel. İyi günler

Hocam bu yaptıklarımızdan sonra oyunlarda çok fazla drop yemeye başladım. Fortnite gireyim dedim ilk maçta ilk dakikalarda 5 fpsyi geçmedi çok rezildi. Adamla fightdayım birden 1'e kadar düştü. Noldu acaba ya neden olabilir? Artması gerekmezmiydi veya ram overclock yaptıkya ondanmı drop yiyorumki?

Ayarları sıfırlayıp tekrar oyuna girin.

Alttaki arkadaşın dediği gibi ayarları sıfırlayıp gir, RAM stabil değildir.
En kötü ihtimalle BIOS pilini çıkarır sıfırlarsın. Telaşa kapılmaman için hep burdayım rahat ol

Alttaki arkadaşın dediği gibi ayarları sıfırlayıp gir, RAM stabil değildir.
En kötü ihtimalle BIOS pilini çıkarır sıfırlarsın. Telaşa kapılmaman için hep burdayım rahat ol
Teşekkür ediyorum beni hep rahatlatıyorsun. Deniyorum arkadaşlar.

Ayrıca sadece oyunlarda değil Chrome vb. gibi Tüm programlar yani tamamen Bilgisayar kasmaya, donmaya başladı birşeyi açmak için tıklıyorum 1-2 dakika sonra açılıyor. Chrome bile.
Evet, Frekans değerini 1600 veya 1333 arasında ne yapacağımı bilemedim ve autoya çektim zaten default ayarıda autoymuş. Düzeldi gibi duruyor daha oyuna girmedim ama chrome tık açıldı teşekkürler. Az önce dakikalar sürmüştü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…