A10 7890K Overclock Yapma

mhmtguven

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Uzun zamandır kullandığım sistemim güncel oyunları oynamak istediğim için artık yeterli gelmiyor ve sizlerden overclock ve 1000TL bütçem olduğu için bu fiyata bir ekran kartı önerisi konusunda yardım istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca şöyle bir problemim var, RAM'lerim 2400MHz ama 2400MHz çalıştıramıyorum Windows açılışta çöküyor bunu yapınca ya da ben yapamıyorum bu konuda da yarım edebilecek var mıdır.

PSU ve anakart modelinizi söyler misiniz?

Ekran kartı olarak Sapphire Pulse RX570 4 GB önerebilirim. 950 TL civarında olması gerekiyor. XMP profil 1 veye 2 de 2400 MHZ seçeneği yok mu? OC konusuna gelecek olursak işlemciniz OC yapılmadan RX570'i besleyebilecek bir işlemci. Yine de ben daha performanslı kullanmak istiyorum diyorsan voltaj ve CPU Ratio'yu doğru orantıda arttırmak gerekiyor. Anakartının modelini ve işlemcinin modelini yazıp yanına OC yazarsan aynı anakart olmasa bile benzer anakartlarda yapılan OC rehberleri ve denemeleri bulabilirsin. Tahminimce 1.45V değer ile 4.5 GHZ'de çalışır fakat soğutma yeterli olur mu onu bilemiyorum. Yine de dediğim değerleri direkt girmenizi tavsiye etmem internetten araştırın güzelce.
Tavsiyem işlemcinizi OC yapmamanız yönünde dediğim gibi RX570'i rahat besliyor izlediğim testlerde.

Peki
Var açıyorum şuanda işlemciyi 4.4ghz ve ram'i 2400mhz yaptım ama sürekli farklı kodlarda mavi ekran hatası almaya başladım bu neden olabilir ?

Stabil çalışmıyor sanırım sisteminiz işlemci açısından bir problem olduğunu düşünmüyorum RAM kaynaklı gibi geldi bana. Profil 1 mi yoksa 2 mi seçili?

Stabil çalışmıyor sanırım sisteminiz işlemci açısından bir problem olduğunu düşünmüyorum RAM kaynaklı gibi geldi bana. Profil 1 mi yoksa 2 mi seçili?
Seçimlerim şu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG20190724190241.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 89
Adjust CPU Ratio'yu 41 yapıp dener misin?

Evet o yüzden sormuştum voltaj yetersizdi sanırım. Yardımcı olabildeysem ne mutlu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…