A10 7890K sistem Adobe yazılımlarında yeniden başlıyor

155484

Kilopat
Ne zaman Adobe programlarından herhangi birini açsam ya hemen açtığım zaman ya da kullandıktan bir süre sonra bilgisayar kendi kendine restart atıyor aniden. Ayrıca bunu tamamen rastgele zamanlarda yapıyor, mesela Adobe'nin herhangi bir programını hemen açtığım zaman veya biraz sonra belki daha sonra belki de kapanmıyor. Bu sorunu son 1 hafta içinde yaşamaya başladım, uygulamaları kullanma sıklığım aynı. Ayrıca neyin ne kadar kullanıldığına baktım RAM %60'ı, CPU ise %70'i geçmiyor. Tekrar dediğim gibi bu sorun sadece Adobe programlarında başıma geliyor, bilgisayarımı çok zorlayan oyunlarda(Battlefield 1, Star Wars Battlefront 2015 vs.) dahi başıma gelmeyen bir problem. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum

Sistem Özelliklerim:
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2
  • RAM: Corsair Vengance 8GB 2400MHz (2GB'si APU ekran kartına gidiyor.)
  • HDD: Samsung 500GB 7200Rpm
  • İşlemci: AMD A10-7890K
  • Ekran Kartı: Şu anda APU'nun ekran kartını kullanıyorum.
  • Güç Kaynağı: Bütçem olmadığından ayrıca uygun olduğundan aldığım kasanın yanında gelen 450W'lık bir güç kaynağı kullanıyorum. Üzerinde herhangi bir sertifika olduğu yazmıyor.

Not: Sorunun RAM veya güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda RAM testi yapacağım.

Arkadaşlar RAM testimi bitirdim RAMlerimde herhangi bir sıkıntı yok.

Ben de yazılımsal olduğunu düşünüyordum, hala da düşünüyorum. 2 gün önceye kadar sadece Adobe programlarında başıma gelen bu olay normal tarayıcı kullanırken başıma geldi, ayrıca dün de oldu. Ben de bu sebepten dolayı bu sabah RAM testi yaptım. RAMlerimde herhangi bir sıkıntı yok. UEFI kullanıyorum BIOS ekranına girdim ve "MSI Fast Boot" olayını kapattım belki işe yarar diye. Şuan test aşamasındayım ayrıca bir yandan işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ediyorum belki sıkıntı onlardadır diye. Eğer bildiğiniz bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim

Sorun onlardan kaynaklanıyor olabilir.
Ramları söküp altın bağlantı noktalarını silgiyle silip tekrar oturtun.

Teşekkürler sizede

Ayrıca olay tam olarak şöyle, bir anda ekran gidiyor daha sonra "No Signal" yazısı çıkıyor ve restart olayı başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…