Sonunda 1 yıllık bir bekleyiş ardından GTX 1050 Ti aldım ama testlerde kafama takılan bu sorunla karşılaştım,
Youtube kanalında oyun testlerinde genel olarak GPU kullanımı %100'lerde oluyor.
Sistemim yukarıda okuduğunuz sistem ama aklıma takılan bir sorun var, GTA 5'de işlemci kullanımı yer yer %100 olmasına rağmen GPU kullanımı %75'i geçmedi. Darboğaz mı yapıyor ya da normal mi? Ayarlar resimlerde olduğu gibi, yorumlarınızı bekliyorum.
(MSI Afterburner'de her şey işaretli)
APU sisteme ekran kartı takmak bence saçmalıktır. Onun yerine G4600 ya da G4560 işlemci alabilirdiniz. Anakartı da H110 veya H110M alsaydınız daha iyi olabilirdi.
Saçmalık olan kısmı neresi acaba, olayın tamamını kavramadan bu şekilde yorum yapman saçma olan kısım bence okuyup anlamış olsaydın eminim böyle bir yorum yapmazdın sırf yorum yapmak için .
Hocam ne saçmalıyorsunuz darboğaz ne kadar fazla olursa FPS o kadar düşer. Çünkü ekran kartı kendini kullanamaz. Darboğaz olmaz ise o zaman FPS yükselir düz mantık ya bu kadar ne kastınız kendinizi.
@Silinen üye doğru orantılı değil ters orantılıdır hocam o yanlış bilgi. Eğer doğru orantılı olsaydı darboğaz ne kadar fazla olursa FPS o kadar artar demek olurdu bu.
Saçmalık olan kısmı neresi acaba, olayın tamamını kavramadan bu şekilde yorum yapman saçma olan kısım bence okuyup anlamış olsaydın eminim böyle bir yorum yapmazdın sırf yorum yapmak için .
O fiyata APU ve ekran kartı alacağıma beklerim Ryzen 3 serisini yoluma bakarım. Bence yanlış bir karar vermiş konu sahibi. Ben olsam APU işlemciye ekran kartı takmazdım.
Ben gayet memnunum oynadığım oyunlarda hiç bi sıkıntı yaşamadım diyebilirim.
Oyunların grafik ayarlarıyla biraz oynama yaparsan oyuna göre yüksek ve ultrada yeterli bir düzeyde kasmadan rahatlıkla çalışıyor.