A101'de fazladan çalışınca aynı maaş verildi

techno137

Decapat
Dostlar selamlar, gunaydın herkese. Ben A101'de çalışıyorum ve bana hakkımı vermiyorlar. İş sözleşmesini okuduğumda.

Ben mesai ucreti alamadığımdan 30 saatten fazla çalışsam bile aynı maaşı alacağım yazıyor.

“Şirkette boş olan kadrolara atanan personelin yasal deneme süresi 2 aydır.
Deneme süresi içinde gerek personel gerekse işveren, istedikleri an ihbarsız olarak iş akdini feshetme yetkisine sahiptir.”

Yazıyor ama ben 42 saat çalışıyorum part time olmama rağmen ve ben işten ayrılmak istediğimde bana 15 gun ihbar suresi var dendi ama ben deneme suresindeyim.
Bu mağaza muduru beni zorla çalıştırıyor bildiğin ve bana deneme suresi olmadıgını soyledi ama varmış şimdi ben nasıl hakkımı savunacağım yasal olarak?

Kanıtların var mı?
Mağaza müdürü ya da diğer yöneticiler sana mesaj attıysa (WhatsApp, SMS vb.) bu mesajları sakla. Ayrıca iş sözleşmenin bir kopyasını mutlaka elinde bulundur. Çalışma saatlerini falan bir deftere kaydedebilirsin

İnsan Kaynakları Departmanıyla iletişime geçebilirsin.
Yaşadığın sorunları ve iş sözleşmene aykırı uygulamaları (fazla mesai, deneme süresi dahil) yazılı olarak A101’in İnsan Kaynakları Departmanına e-posta yoluyla bildirmeni öneririm. E-posta göndermen, elinde resmi bir kanıt bulunmasını sağlar.

Bunun dışında 170’i arayabilirsin.

Eğer çalıştığın iş yerinde bir sendika varsa
, sendika ile iletişime geçmen de faydalı olabilir.

Ancak önerdiğim ve en etkili yol düşündüğüm bir avukata danışmak olacaktır.Elindeki iş sözleşmesini veya diğer kanıtları göstererek bir avukattan yasal hakların konusunda destek alabilir, nasıl bir yol izlemen gerektiğini öğrenebilirsin haklarını aramak için.

yasal olarak hakkını savunabilirsinde bu iş yaklaşık 2-3 yıl dava 2-3 yıl istinaf,avukat,dava masrafı vs derken 5-6 yıl sürer kaybedersen karşının avukatlık ücretinide senden alırlar yok kazanırım dersende enflasyon karşısında kuşa döner alacağın para malesef düzen böyle bunu bilerek hareket etmelisin.

Hocam maalesef yapacak bi şey yok direkt çıkışımı yaptım ilk sigortalı iş deneyimi böyle olması hiç olmadı. Market sektorune girecek arkadaşlar kesinlikle a101 e girmesin en az kurumsal olan firmadır a101.

Market sektörü maalesef böyle dostum ilk iş deneyiminin böyle olmasını istemezdim üzüldüm.
Tarım Kooperatif Marketinde çalıştım. 1 Gün kasada durdum kendim bankacılık mezunuyum açık vermem imkansıza yakın 80 TL açık çıkardılar. Eyvallah ettim ay sonunda maaşımdan kesersiziniz dedim. 2. Gün sabah ben kasada durup raf dizerken mağaza müdürü yan tarafta sigara içti, sonra mağaza müdür yardımcısı geldi yukarıda vakit geçirip kahvelerini alıp sigara içtiler lan dedim bir angut ben miyim? Bir de şaka gibi öğlen 12 evine git 3'te geri gel kapanışa kalacaksın dediler. İlk gün full yaptım zaten dedim, fakat eleman eksiğimiz var deyince ulan ben harbi bunların gözünden angutum galiba dedim. Hemen bölge sorumlusunu aradım olayı anlattım. İlk işe girerken bana haftanın bir günü full yapacağımı diğer günler 8 saat çalışacağımı mesai yapmaya rızamın olmadığını söylememe rağmen bana vaadetlerinze bulunmuyorsunuz dedim. " dün yeni başladın 1 hafta geçsin her şey rayına oturur" dedi. 12 de evime gittim 13:00 da istifa mektubu verip masaya bırakıp çıktım gittim.

Çok aç kalmadığım veya yokluktan kıvranmadığım sürece market sektörüne adım atmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…