A101'e karşı açtığım davada para iademi aldım

umutcanceylan

Hectopat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, önceki konumda A101'i kasa ile etiket fiyatı tutmadığından tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim. Karar birkaç gün önce tarafıma tebliğ edildi. Salı günü elimdeki evraklarla birlikte şikayet ettiğim mağazaya gittim. O kanun dinlemeyen kasiyerle konuştum, mağaza müdürü ile görüşmek istediğimi söyledim. Mağaza müdürüne ilgili evrakları verdim, tarafıma aradaki kasa farkını iade ettiler. Toplam 3 kağıt kırtasiyeden çıkarsam saten 4-5 TL bunu biliyorum lakin arkadaşlar ben hakkımı aradım. Bu hepinize emsal olsun, heyetin kararını ekleyeceğim. Sormak istediğiniz sorular varsa memnuniyetle yardımcı olurum, hakkınızı kimseye yedirtmeyin! Ürünü etiket fiyatından vermek zorundalar, örneğin bir giyim mağazasına gittiniz gömleğin üzerinde 200 TL yazıyor, kasada 210 TL çıkıyor, toplam 10 TL fiyat farkını alma hakkınız var, ya da etikette 250 TL yazan bir ürün kasada 1500 TL çıkıyor, 1250 TL fiyat farkını alma hakkınız var. 66 bin TL'ye kadar hakem heyetinin yetkisi bulunmakta.

2 ay A101'de çalıştım. Çıkalı da 1 ay oldu. Günlük etiket kontrolü yapıyorduk ve hatalı etiketleri güncelleriyle değiştiriyorduk. Kasada etiket fiyatından fazla gözükürse ve müşteri etiket fiyatından satın almak istediğini söylerse mecbur o fiyattan veriyorduk. Sizi neden bu kadar uğraştırmışlar onu anlamadım.

Kasiyerle restleştik. 5 dakikada hakem heyetine başvurumu yaptım iki ay içinde sonuçlanıp para iademi aldım. 20 dakika vaktimi çaldılar toplam. Başka bir zararım yok

Ben hiç öyle bir şeye denk gelmedim illa kasadaki fiyattan satıyorlar.

Arkadaşlar mesele 4 TL meselesi değil. Ben hakkımı aldım, kanun var bununla ilgili okuyabilirsiniz. Etiket fiyatından vermek zorunda. Ben sizi bilinçlendirmek adına paylaştım. Vermeselerdi masrafını çekip icraya verirdim, icradan sonra icra bedeli tarafıma iade edilirdi.

Hocam şikayet dilekçesini de ekler misiniz ve ispat olayını nasıl yaptınız, resim mi çekip dilekçeye eklediniz?

A-101, BİM ve ŞOK gibi yerlerde çalışılmaz diyorlar. Doğru mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…