A2 ehliyet için başlangıç motoru önerisi

125 CC incecik tekerli super Sport çakması motorlara kadar drift l gibi bir motoru sıfır alabilirsiniz. Performans namına 125 CC'den bir şey beklenmez zaten.

Drift l tavsiye etmem, cinli motor direkt tavsiye etmem kendim kullanıyorum 1 seneyi gecik suredir.

Son düzenleyen: Moderatör:
simdi kanka cok uzun uzun yazilir buraya bende cok useniyorum, yurtdisinda insanlar 400ccden asagi motorla baslamazlar, R25 abartilmis bir balon nedenlerine gelecegim, 400lugu bir kac ay kullanip 600e ordan 1000e gecerler, olay ccde degil.
turkiyede 250cc bandinda en performansli motorlar r25 ve mt25. cift silindirleri dolayisiyla cbr 3 litre yakarken onlar 6 litre yakar, mt07 ile ayni yakit tuketimine sahipler.
cbr250 temizi kalmamis cani alinmis motorlar, ilk motor olarak kesinlikle tavsiye etmem.
he mt25 r25te ayni hepsi yorulmus cani alinmis motorlar, kac tane eleman taniyorum on teker daha asfalt yuzu gormemis elemanlarin hepsinin ilanda "apacilik yapilmamistir, on kaldirilmamistir zaten bilmem" yazisi fix
çinli motorlar drift l gibi kendim kullaniyorum elektrik aksam rezalet enjeksiyonlu ateslemeyi cinliler beceremiyor o da ayri rezalet motor zaten gitmiyor.
A2 ehliyet alacagim diyorsun yani 35kw'a kadar motosiklet sahibi olabilirsin bu da 47 beygir civarina tekabul ediyor ama gerek yok. Butcene gore oneriler verecegim.
30k: Ikinci el Mondial Mh Drift 125
bu motoru alip 6 ay 1 sene ne kadar istersen acemiligini atip rahatca satabilirsin. cunku emin ol motosiklet dusmeden ogrenilmiyor
60k: cbf 150
titremsiz inanilmaz konforlu hondanin klasik baslangic motoru, memnun olmayan sorun yasayan gormedim.
100k civarı: hintli rs200 hem racing gorunusu hem rahat oturus pozisyonu fazla agir olmayan yapisi 24 beygir gucuyle uzun sure sıkılmadan keyifle surecegin yeni motosiklet aramayacagin keyifli bir makine. rs200 ve ns200 ayni bloklari tasiyor, ns200 illaha gormussundur senelerdir Turkiyede saglamligi ve guvenilirligi nedeni ile cok populer surekli kuryeler kullaniyor 100k kilometre devireni cok.
yzf cbr mt bu tip motorlar apacilerin senelerdir canini aldigi makineler, tabi cinli alacagina bunlari alman daha mantikli olur cunku emin ol sifir cinli bile alsan kafan yorulacak. drift l babinda soyleyeyim ben motora artik cok alistim ama gitmiyor gercekten kisa surede sıkılırsın.

Kanka çok teşekkür ederim uzun uzun zaman ayırıp yazmışsın özenle. Dün oldukça araştırdım 200 CC ile başlamak daha mantıklı geldi. Suzuki GSX-R 250 en iyi seçim olarak geldi bana. CBR 125 Respol istiyordum bundan önce de fakat yanlış biliyorsam düzeltin, Türkiye'ye yeni modelleri gelmiyormuş. Ayrıca dediğin gibi de motorları pert ediyorlar ondan sonra da teker yapmadım, lastik yakmadım çıtır duruyor motor diye satıyorlar. Artı olarak da ABS yok diye duydum bir youtuber arkadaşdan. Kendimi biliyorum motoru alıp apaçiler gibi "gaz yapim hız yapim arkaya kızı atayım" kafasında değilim. Motorumu aldıktan sonra sokaklara çıkıp hava atıp hız yapıp yere kapaklanmak yerine, sürüş eğitimleri almayı planlıyorum. Yazdığın motorlara da baktım ama gerçekten hiç ısınmıyor içim bu tarz motorlara. Hem içinde olduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı da ilk motorumun Japon olmasını istiyorum, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Çin mallarının da ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorum oraya hiç yanaşmadım, yanaşmayacağım da.

RS200 NS200 Hindistan malı değil mi abi? Bu motorlar 120 bin civarı üstüne azıcık daha koyup Suzuki falan almak daha mantıklı değil mi yoksa ben mi yanlış bir şeyler biliyorum? Ayrıca dediğin site için de teşekkür ederim kanka buralara da bakarak araştırmaya devam edeceğim. <3

Her zaman için Japon>Hint>Çin malı olarak gider motosikletlerde sıralama. İçine ne siniyorsa kesinlikle onu alman taraftarıyım sadece CBR modelleri R25'e parası yetmemiş CG tayfanın eline düşeli çok oldu, motor bloğu yakın zamanda orijinalle sıfırlanmış güzel rektifiye edilmişse 125r-250r kesinlikle güzel bir başlangıç motoru olur, tabi sağlam bir ekspertiz lazim şase ön maşa kontrol edilmesi lazim kaynak duzeltme vs. var mı diye. Ayrıca yenileri Tr'ye gelmiyor demişsin ama yedek parçası CBR'dan bol motor olduğunu zannetmiyorum . Suzuki sağlam markadır lisedeyken muzik hocam eski bir Inazuma kullanırdı, sen al diye söylemiyorum ama kendini kanitlamis bir modeldi o da. Ben bütçene göre konuştum, eğer yeterli paran varsa her türlü japona gönül rahatlığıyla güvenebilirsin. İkinci el alacaksan kendim bakarim falan deme blogun ritmini hissetmeye oturup dinlemeye bile bir kulak aşinalığı lazım, motor markasının servisine götür orada ekspertiz yaptır veya sağlam bir usta/ekspertiz ustası bul o komple baksın motora. Abs konusu çok şaibeli, abs dediğin sistem sana fren yapmayı öğrenmeme lüksü veriyor, iyi mi kötü mü tartışılır ama absli bulursan tabi daha iyi olur.
Bir kaç uzak durmanı tavsiye edeceğim motor var:
R25-MT25 çoğu hem yorulmuş motorlar hemde Tr'de asıl populer olma sebepleri olan f/p avantajını çoktan yitirdiler haketmedikleri komik rakamlara satılıyorlar.
Duke-RC 250-390 bu blokları KTM yüksek cc modelleri gibi Avusturalya'da değil Hindistanda ürettiriyor, bu modellerde blok patlama sorunu yaşanabiliyor, yani yolda giderken arka tekerleğin motor yağı içinde kalacak, bir abi başka forumda konu açmıştı 100km uzeri hizda gece vakti bu olayı yaşıyor deneyim ve şans etkisiyle düşmeden durabiliyor. Korkutmaya çalışıyorum gibi oldu ama ben de 250 dukeu listeye kordum sonraki motor olarak

Yenileri TR'ye gelmiyor dediğim model olarak gelmiyor demek istemiştim, tabii tam emin değilim youtube'da bir eleman diyordu. Şu an Suzuki GSXR 250 çok da mantıklı gelmiyor açıkçası fikrini almak istiyorum kanka. Son kararım olarak ya SS alacağım ya da biliyorsundur Cross motorları SuperMoto'ya çeviriyorlar lastik değiştirerek. SuperMoto ile başlamak sence mantıklı olur mu? Çünkü Suzuki GSXR 250 gibi bir makineyi başladığım süreç içerisinde elbet düşereceğim ufak tefek kazalar olacak ve başıma masraf çıkaracak. Ayrıca parçalarının pahalı olduğunu çoğu yerden okudum. Hem masraf açısından hem de deneyim açısından SuperMoto sence mantıklı mı? Şu an bütçe bandımda 2012 Model Yamaha WR 125 X var, bir de 2015 Model KTM 250 SXF var. KTM daha hoş geldi açıkçası bana. Genel olarak şehiriçi süreceğim ama arada araziye çıkmak da isterim lastik değiştirerek. Cross motorlar da çok hoşuma gidiyor fakat kafamda soru işaretleri var? Sen nasıl düşünüyorsun fikir verebilirsen çok sevinirim, senin de kafanı ağrıtıyorum kusura bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…