A2 ehliyet maliyeti ne kadar?

Negann

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün motorla ehliyet yetersizliğinden ceza yedim. Bu ceza şu anda e-Devlet'te görünmüyor, sisteme düşmesi kaç gün sürer? Birinci sorum bu.

İkinci sorum ise, yakın zamanda A2 ehliyet alan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Ehliyetin maliyeti toplam ne kadar olur? Kurstan kursa fiyatlar değişir mi? Sürüş eğitimi almadan sadece sınav ücreti ödeyerek ehliyeti alabilir miyim? Ve bende şu an A1 ehliyet olduğundan A2 ehliyet için herhangi bir indirim yapılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kurstan kursa fiyatlar değişiyor. Genellikle kurs için 10000 TL civarı isteniyor. Teorik sınava girecekseniz 600 TL ona ek olarak ödüyorsunuz fakat ehliyetiniz var diye buna girmeyeceksiniz. Direksiyon sınavı da 750 TL tutuyor. Sınavları geçince de harçlara 2500 TL civarında para ödüyorsunuz. Zaten ehliyetiniz varsa teorik eğitim kısmı için 1000-2000 TL indirim yapabilirler.

Merhaba,

Kurstan kursa fiyatlar değişiyor. Genellikle kurs için 10000 TL civarı isteniyor. Teorik sınava girecekseniz 600 TL ona ek olarak ödüyorsunuz fakat ehliyetiniz var diye buna girmeyeceksiniz. Direksiyon sınavı da 750 TL tutuyor. Sınavları geçince de harçlara 2500 TL civarında para ödüyorsunuz. Zaten ehliyetiniz varsa teorik eğitim kısmı için 1000-2000 TL indirim yapabilirler.

A1 varsa A2'ye geçmek 8-9k tutuyor ben geçen yazıldım 8K verdim.

Haricinde nüfusa gittiğinde senden 4-5k gibi bir ödeme daha isticekler harç bedeli falan.

Arkadaşlar bugün motorla ehliyet yetersizliğinden ceza yedim. Bu ceza şu anda e-Devlet'te görünmüyor, sisteme düşmesi kaç gün sürer? Birinci sorum bu.

İkinci sorum ise, yakın zamanda A2 ehliyet alan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Ehliyetin maliyeti toplam ne kadar olur? Kurstan kursa fiyatlar değişir mi? Sürüş eğitimi almadan sadece sınav ücreti ödeyerek ehliyeti alabilir miyim? Ve bende şu an A1 ehliyet olduğundan A2 ehliyet için herhangi bir indirim yapılır mı?
Konu dışı ne kadar ceza kesildi

A1 varsa A2'ye geçmek 8-9K tutuyor. Ben geçen yazıldım 8K verdim.
Kursa ve şehre göre değişiyor. İstanbul gibi yerlerde daha pahalı. Muş veya Van gibi bir şehirde 4000-5000 lira bile olabilir.
Haricinde nüfusa gittiğinde senden 4-5¥ gibi bir ödeme daha isteyecekler harç bedeli falan.
Motosiklet için harç bedeli, 2024 yılı için 2528,40 TL. Seneye kalırsa zamlı fiyattan öder.

Anladım, teşekkürler. Yani bi’ 12000 ayırmam gerekecek gibi duruyor.
Ehliyet randevusu tarihiniz yılbaşından sonraya kalırsa harç için daha fazla ödersiniz.

Ben kursa 7500 vermiştim sınava 750 veriyorsun harç toplamı 2850 civarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı