A3 boyutunda proje nasıl yapılır?

Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Hocamız sağ olsun vizesini en çok merak ettiğim ders için dönem ödevi yapmamızı istedi. Daha önce hiç yapmadığım için pek bilgim yoktu ama mail ile profesyonel bir şey istemediğini, normal bir proje istediğini söyledi.

Kafamda kabaca bir proje var ama bunu nasıl dijitale dökebileceğim konusunda bir fikrim yok. A3 boyutunda yatay olacak şekilde arka plan bulabileceğim site ve projeyi yapabileceğim program varsa bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim. Projede 5 fotoğraf ve birkaç yazı olacak bu arada, onları düzenlemem gerekiyor.

Bir de el ile yaptığımız çizimleri aktarmamız gerekiyor, fotoğraf ile çok net olacağını düşünmüyorum, bunun da daha iyi bir yolu var mıdır?

Adobe scan uygulaması ile el çizmlerini aktarabilirsin. Ücretsiz görseller için freepik candır. Düzenleme için Adobe programları imkanı yok ise canva olabilir sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Photoshop'ya da Illustrator gibi programlarla A3 çalışma sayfası açarak hazırlayabilirsin. Ya da bunun benzeri programlar ile, arkadaşın dediği gibi Freepik'ten görsel temin edebilirsin, eğer Premium bir içeriğe ihtiyacın olursa bana ulaşabilirsin. İndirip sana gönderebilirim. Premium hesabım mevcut.
Not. Stock. Adobe adresinde de çok güzel fotoğraflar var ama filtrelemeden Free'yi seçmeyi unutma.
Not 2: Takıldığın bir yer olursa yardımcı olabilirim, ulaşman yeterli.
Kolay gelsin.

@d4mage hocam bina genel olarak bal renginden bir tık koyu ama fotoğraflar malum pek kaliteli değil, gidebilirsem kendim çekeceğim zaten. Fotoğraflar bir tık soluk çıkıyor, eskizlerini yapacağım kağıdın da biraz dokusu var, o da belli olacaktır. Kanaatimce arka planı bal rengi koymak iyi olacaktır ama nil yeşili bir şeyler de koyabilirim. Kararsızım o konuda. Bal rengi arka plana koyu turuncu başlık ve nispeten açık turuncu yazı yazınca çok güzel oluyor, yazılar çok uzun olmayacak zaten, projenin %80 kadarlık bir kısmı görüntüden oluşuyor, bina hakkında birkaç bilgi ile mimari incelemesi olacak yanlarına. Sol üst köşe ve orta aşağı gelecek şekilde yazıları konumlandırdım, eskizleri de sağ üst köşeye koymayı planlıyorum.

Muhtemelen hoca bunların çıktısını alıp fakültenin koridoruna asacak, o yüzden A3 boyutunda istediğini tahmin ediyorum. Yazıları olabildiğince küçük tutuyorum ki sığdırma konusunda sıkıntı yaşamayayım. Yani projenin taslağını kafamda oluşturdum, yarın sabah yazılarını hazırlayıp uzunluğuna göre de eskizlerin boyutunu ayarlayıp çizimleri yapacağım. Akşam da projeyi hazırlayıp hocaya kontrol etmesi için göndereceğim. Sizi de biraz meşgul edeceğim böyle, biraz uzun oldu mesaj. Teşekkür ederim.

Merhaba, cevap vermiştim ama iletişim bilgisi paylaştığım için uyarı cezası almıştım. Ne yaptın, bir gelişme var mı?

@d4mage yazıları hazırladım, renklerini koyulaştırdım başlığa göre. Eskizlerini çizmeye geçtim. Çizdikten sonra hocaya kontrol etmesi için göndereceğim.

Arka plan için Adobe'den yeni görsel aldım, çok daha iyi duruyor şu an. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…