A30 şarj olmuyor

Enogerof

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar, Samsung A30 model telefonum 2 gündür şarj konusunda bana sıkıntı çıkarıyor. İlk fark ettiğimde masada şarj takılıyken birden şarj olmayı kesti, o an başka bir şeyle uğraştığımdan ilgilenmedim. Sonra kabloyu, şarj adaptörünü kontrol ettim ve bir sıkıntı göremedim. Sonra tak-çıkar, kapat-aç derken bir şekilde şarj almaya başladı. Gecesi telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Bugün hala sorun devam ediyor. Şarj kablosunda veya adaptörde sıkıntı yok. Farklı kablo ve adaptörlerle de durum aynı. 2 gün boyunca bir kere tam doldurmamak şartıyla bilgisayarda ve adaptörden şarj edebildim. Arada şarj oluyor (neye göre anlamasam da) veya takınca 2-3sn alıyormuş gibi olup yok ardından kesiliyor. Bu yazıyı yazmadan önce tekrar bir denedim ama şarj yerinden koku gelince kestim. Yaklaşık 2 haftadır bu şarj kablosu ile telefonu şarj ediyorum. Normalde direkt garantiye yollardım, daha önce Reeder marka telefonum 2 kere soket yerinden yanmış ve 2 kere tüketici mahkemesine götürmek zorunda kalmıştım. Ama bu telefonun arka kapağı belki 1 senedir kırık, çıkık vaziyette kullanıyorum. Kapak telefona sabit değil ama kılıfla kullandığım için bir sorun teşkil etmiyordu. Bu garantide alehimde bir sıkıntı oluşturur mu sormak istedim. Kabloyu ne yapmam gerekiyor ondan veya problemi oluşturan şey kablo mu oldu emin değilim. Şikayet etmeli miyim? Birkaç yorum kablonun hızlı şarjda problem yaşattığını söylemiş ama artık farklı kablo ile de şarj edemiyorum telefonu. Eski şarj kablosu soyulduğu için atmak zorunda kaldım, onunla da deneyemiyorum. Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

WhatsApp Image 2021-03-23 at 02.29.54.jpeg

Hocam anladığım kadarıyla artık telefonun garantisi bitmiş ve siz telefonun arka kapalı hasarlı halde 1 senedir kullanıyormuşsunuz. Orijinal kablonuz soyulduysa ve siz başka kabloyla da telefonu şarj edemiyorsanız yapmanız gereken en iyi şey o telefon ile uyumlu bir şarj soketi alıp eskisini çıkarıp yerine yenisini monte etmeniz. Belli ki telefon kendi şarj yerinde bir sıkıntı olduğu için şarj almıyor. Herhangi bir telefoncuya götürüp dediğin yeri değiştirebilirsiniz.

arka kapağın bu şekilde olması garantide aleyhime bir sonuç çıkarır mı?
Hocam bu konuda hiç emin olamıyorum. Garantiler genelde ne yapıp ne edip bir problem buluyorlar sorun çıkarmak için ama nasıl bir yol izlerler orası muamma. Telefonun garantisi bitmediyse ve göndermek istiyorsan gönder ama uzun süre telefonsuz kalırım diyorsan kendi imkanlarınla yaptır derim.

Sanırım sorunun kaynağını buldum. Şuan sorunun adaptörden kaynaklandığını düşünüyorum ve her nedense durumun hızlı şarj ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bugün telefonu başka bir şarj kablosu ile powerbankten şarj edebildim, normal hızlarda. Sonra farklı model ve hızlı şarj desteği olan bir adaptör ile hızlı şarj edebildim sorunu. Sanırım önceki günlerde adaptörün yarattığı sıkıntı sebebiyle, başka kablo veya güç kaynağı kullansam da şarj alamıyordum ama gece boşta bırakıp deneyince bir şeyler normale döndü. Hızlı şarj aldığım ve orijinal adaptörü sırayla denediğim de şuan orijinal olanda sıkıntı var gibi duruyor. Sıkıntım bilgisayara bağladığımda usb cihazı tanınmıyor tarzı bir hata alıyorum ve cihaz normalde şarja veya powerbanke taktığımda direkt hızlı şarj ile dolum yaparken şimdi bazen hızlı şarj ile yapıyor bazen yapmıyor. Bunu çözmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı