Enogerof
Megapat
- Makaleler
- 1
Merhabalar, Samsung A30 model telefonum 2 gündür şarj konusunda bana sıkıntı çıkarıyor. İlk fark ettiğimde masada şarj takılıyken birden şarj olmayı kesti, o an başka bir şeyle uğraştığımdan ilgilenmedim. Sonra kabloyu, şarj adaptörünü kontrol ettim ve bir sıkıntı göremedim. Sonra tak-çıkar, kapat-aç derken bir şekilde şarj almaya başladı. Gecesi telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Bugün hala sorun devam ediyor. Şarj kablosunda veya adaptörde sıkıntı yok. Farklı kablo ve adaptörlerle de durum aynı. 2 gün boyunca bir kere tam doldurmamak şartıyla bilgisayarda ve adaptörden şarj edebildim. Arada şarj oluyor (neye göre anlamasam da) veya takınca 2-3sn alıyormuş gibi olup yok ardından kesiliyor. Bu yazıyı yazmadan önce tekrar bir denedim ama şarj yerinden koku gelince kestim. Yaklaşık 2 haftadır bu şarj kablosu ile telefonu şarj ediyorum. Normalde direkt garantiye yollardım, daha önce Reeder marka telefonum 2 kere soket yerinden yanmış ve 2 kere tüketici mahkemesine götürmek zorunda kalmıştım. Ama bu telefonun arka kapağı belki 1 senedir kırık, çıkık vaziyette kullanıyorum. Kapak telefona sabit değil ama kılıfla kullandığım için bir sorun teşkil etmiyordu. Bu garantide alehimde bir sıkıntı oluşturur mu sormak istedim. Kabloyu ne yapmam gerekiyor ondan veya problemi oluşturan şey kablo mu oldu emin değilim. Şikayet etmeli miyim? Birkaç yorum kablonun hızlı şarjda problem yaşattığını söylemiş ama artık farklı kablo ile de şarj edemiyorum telefonu. Eski şarj kablosu soyulduğu için atmak zorunda kaldım, onunla da deneyemiyorum. Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.