A320 anakart ve işlemci önerisi

Bütçe
5-7k

Oghun

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Los Santos
A320 anakarta sahibim ve sistemim şu anda RX 6500 XT ve Ryzen 5 5500 ile ayakta duruyor. Sistemden memnunum fakat işlemci bana yetersiz geliyor. Anakartımın destekleyeceği ve ekran kartımla darboğaz yapmayacak işlemci önerilerinizi bekliyorum.

İşlemciniz ekran kartınıza göre daha iyi durumda hocam. Ekran kartı yükseltmeniz daha mantıklı olur. Elinizdeki işlemci ve ekran kartını satarsanız R5 5600+ RX6700 bir sistem yükseltmesi yapabilirsiniz. Tabii ki PSU yeterli gelecekse.

500W PSU var yeterli gelir mi sanmam.

Hocam peki değiştirene kadar işlemci ve ekran kartına overclock yapsam mantıklı mıdır? AMD üzerinden ekran kartına hız aşırtma yaptım fakat işlemcide kararsızım ve işlemciye nasıl yapacağımı bilmiyorum. Mantıklı mıdır?

İşlemciye o.c yapamazsınız anakartınız b serisi değil. Bilmediğiniz için yapabilseniz bile tavsiye etmezdim.

İşlemciye o.c yapamazsınız anakartınız b serisi değil. Bilmediğiniz için yapabilseniz bile tavsiye etmezdim.

Hocam anakartım PCI 3,0 ile çalışıyor ve birkaç yerde anakartımı 4.0 olan anakart ile değiştirince performans artışı olacağını gördüm. Doğruysa anakart değiştireceğim doğru mudur bu bilgi.

Aralarında öyle çok bir fark yoktu FPS olarak.

Hocam daha güçlü ekran kartı alırsanız işlemciye darboğaz yapabilir. Eğer işlemci değiştirmeden almak isterseniz 4060 olabilir. Ama daha yüksek bir karta geçmek isterseniz 5600 veya üstü bir işlemci almanız daha sağlıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…