A320, B350 ve B450 chipset arasındaki farklar nedir?

Zikachizumo

Hectopat
Daha fazla  
Bütçe sormayın mesele bütçe değil. Yeni çıkan donanımlar her zaman güncel ve ufakta olsa yenilik barındırıyor. Almayı düşündüğüm islemci Ryzen 5 2600, anakart olarak MSI marka düşünüyorum. O.C'ye merağım pek yok genelde işlemciyi takar bozulana kadar kullanırım yılda bir kez macunları tazelerim.

Asıl sorum şudur; A320, B350 ve B450 chipset arasında ne gibi farklar var?

Benim gibi kullanıcılar hangi chipset'li anakartı seçmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
A320 anakartlar ile OC yapılamıyor zaten ben anlamıyom demeyin ilerde işlemci yetmediği zamanlar OC yapmak yeni işlemci alma derdinden sizi kurtarabilir. B350 ile B450 arasında sıradan kullanıcı için çok bir fark yok B450 anakartlarda XFR2, StoreMI gibi yeni ve güncel teknolojiler var. B350 anakart alacaksanız 2000 serisi işlemcileri kullanmak için BIOS güncellemesi yapmanız lazım. Arada çok fiyat farkı yok zaten R5 2600 için B450 bir anakart alırsanız daha iyi olur.
A320 anakartlar ile OC yapılamıyor zaten ben anlamıyom demeyin ilerde işlemci yetmediği zamanlar OC yapmak yeni işlemci alma derdinden sizi kurtarabilir. B350 ile B450 arasında sıradan kullanıcı için çok bir fark yok B450 anakartlarda XFR2, StoreMI gibi yeni ve güncel teknolojiler var. B350 anakart alacaksanız 2000 serisi işlemcileri kullanmak için BIOS güncellemesi yapmanız lazım. Arada çok fiyat farkı yok zaten R5 2600 için B450 bir anakart alırsanız daha iyi olur.

Çözüm
O kadar forumlarda yazılan çizilen farklar sadece bunlarmıydı. Eyvallah Kardeşim net bir şekilde anlattığın için. B450 önerini dikkate alacağım.

Aslında aralarında çok fark var ama maalesef bu farkları detaylı olarak yazabilecek birileri var mı bilmiyorum. Bu chipset arasında farklar
1- Desteklediği port sayısı
2- Destelediği donanım sayısı
3- Desteklediği veri yolları
4- Destelediği görüntü ve bileşenleri
5- Desteklediği hız ve erişim süreleri
Gibi birçok özellik bu chipsetler sayesinde oluyor.
Tamam örnektir gerçeği yansıtmaz bir tanesi A320 chipset aynı ayna takabileceğin donanım sayısı 5 ise B450 chipset de bu sayı 10 veya daha fazla olabilir ama dediğim gibi her chipset özelliklerini ayrı ayrı yazılmadığı için tam bir doküman bulmak zor her chipseti araştırman gerek ve sana uygun chipseti alabilirsin

Ekleme: https://www.amd.com/en/products/chipsets-am4 özellikleri açıklamış biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…