A320 Pro M.2 V2 PC çalışmıyor

alwaez0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba hocam, anakartıma Ryzen 5 5500 taktım fakat bilgisayarı açarken DRAM ışığı açık kaldı. Eski işlemci olan Ryzen 5 2600X ile dr denedim aynı sorun ondanda oldu, dün tıkır tıkır çalışıyordu. Sistem şu an çalışmıyor.
Donanımlar.
Ekran kartı: RTX 2060.
Anakart: A320 Pro M.2 v2.
RAM: 16 GB 2600 MHz Corsair.
İşlemci: Ryzen 5 5500.

Dosya Ekleri

• 16802644477553166437279071955411.jpg
    149,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Bir de BIOS güncel değilse 5500 ile görüntü gelmez.

BIOS güncellemesi yapmadığınız taktirde 5. nesil işlemcilerle görüntü alamazsınız. Eski işlemciyi takmadan önce BIOS pilini çıkarıp 5 6 saniye bekleyip takın bu sırada kasada güç olmasın. Sonrasında eski işlemciyi tekrar takıp görüntü almaya çalışın.

Hocam açılmıyor kasa halen dedikleriniz yaptım.

Hocam kasa halen açılmıyor dedikleriniz yaptım.

Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Bir de BIOS güncel değilse 5500 ile görüntü gelmez.

Hocam R5 2600X ile de denedim hala gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam açılmıyor kasa halen dedikleriniz yaptım.

Hocam kasa halen açılmıyor dedikleriniz yaptım.

Hocam R5 2600X ileride denedim hala gelmiyor.

RAM'leri tek tek deneyin hocam. Normal şartlarda 2600X i taktığınızda görüntü alabilmeniz gerekli. PSU kablolarında herhangi bir değişiklik yaptıysanız bunu tekrarlayın. Onun haricinde jumper varsa bir de jumper ile BIOS reset yapmayı deneyin. Hala gelmemesi pek normal bir durum değil.

MSI anakartlarda JBAT pinleri olur. Bunlara fişten çekik olarak tornavida ile dokunup deneyin.

Hocam jumperin ne olduğunu bilmiyorum.

Dediğim pinleri bulup deneyin. Ön panel kablolarına yakın yerde olabilir.

Evet hocam. Fişten çekik olarak yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…