Çözüldü A320M-A Prime anakartta R5-5600 çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

osmnzrrn

Hectopat
Merhaba, direkt konuya geçiyorum. Zaten başlıkta da belirttiğim gibi ne yaptıysam bir türlü bilgisayarı çalıştıramadım. BIOS günceldi zaten, bir üst sürüme (betaya) güncelledim, açıklamada da R5 5600 çalışıyor gibisinden bir ibare vardı. Eski işlemci takılıyken de çipset güncellemelerini yapıp BIOS'u güncelledim. Yeni işlemciyi takınca ne hikmetse çalışmıyor. İlk çıkardım işlemciyi tam oturmamış sanırım fanla beraber geldi geri taktım ama yine çalışmadı. Pinlerde yamukluk falan da yok, BIOS pilini hatta RAM'leri de çıkarıp taktım ama açamıyorum anakartımın desteği olmasına rağmen. Yardım edebilecek birisi var mı?

Çözüm
Sistemi kapatın, PSU'yu da kapatın, sadece soldan 2. Slota 1 tane RAM takıp açın sistemi.
Reis ne yaptın bilmiyorum ama önceden mavi ekran yiyordum şu an direkt açıldı helal olsun vallaha çözüldü olarak işaretlemeyi de bilmiyorum ama Allah razı olsun 😄🫡

@Marix Hocam bios güncellemeyeyim bundan sonra değil mi? Şu an format atsam sıkıntı çıkarır mı birde?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı