Merhaba, direkt konuya geçiyorum. Zaten başlıkta da belirttiğim gibi ne yaptıysam bir türlü bilgisayarı çalıştıramadım. BIOS günceldi zaten, bir üst sürüme (betaya) güncelledim, açıklamada da R5 5600 çalışıyor gibisinden bir ibare vardı. Eski işlemci takılıyken de çipset güncellemelerini yapıp BIOS'u güncelledim. Yeni işlemciyi takınca ne hikmetse çalışmıyor. İlk çıkardım işlemciyi tam oturmamış sanırım fanla beraber geldi geri taktım ama yine çalışmadı. Pinlerde yamukluk falan da yok, BIOS pilini hatta RAM'leri de çıkarıp taktım ama açamıyorum anakartımın desteği olmasına rağmen. Yardım edebilecek birisi var mı?
Hocam eski işlemcide sıkıntısız çalışıyor. Ekran kartında veya RAM'lerde bir problem olduğunu sanmıyorum. 5600'ün fotoğraflarını atıyorum bir sıkıntısı yok ama yine de açılmıyor çözemedim bir türlü
Hocam ilk o sürümde denedim olmadı, biraz bakındım nete beta versiyonlarına güncelleyip denemeyin diyordu da 6231’di sanırsam o versiyona güncelledim. Yine de olmadı, tekrar deneyeyim mi yine de?
Hocam dediğiniz gibi 5862 versiyon BIOS kurdum ve tek slot RAM ile denedim. Açıldı. Bu bir mucize resmen a hani anakart bakma evresine girmiştim bile çok teşekkür ederim
Hocam diğer rami ne zaman takayım sizce?(BİOS güncellemeyeyim değil mi?) Format atmayı düşünüyorum birde hemen atsam sıkıntı olur mu? Bir de yine ek olarak anakart değişmeyi düşünüyorum da bu anakart sizce iyi midir? Öyle çok OC ve Undervolt ile işi olan biri değilim yazılım,yayın,oyun odaklı bilgisayar kullanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam XMP ayarı yok onun yerine DOCP var. İki ramimde birbirinden farklı olduğu için bu ayarları hiç yapamıyordum. Hızlarını 3000mhz’e çekebiliyordum bi dahasına çıkınca mavi ekran veriyor.