A320M-A-PRO için işlemci ve ekran kartı önerisi

memet şah kaya

Femtopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ana kartla Ryzen 5 3500X artı olarak RX 550 kullanmayı düşünüyorum sizce uygun mudur? Bir sıkıntı yaşar mıyım?
BIOS güncellemesi yapman gerekiyormuş. Burada öyle söylüyor: R5 3500X ve A320M-A Pro uyumu

Bu sadece bir plan mı yoksa parça fiyatlarına baktınız mı? Sıfırdan mı toplayacaksınız yoksa halihazırda bazı parçalarınız var mı?

Şu anda halı hazır da kullandığım bir sistem var ama sistem çok kötü tamamen değiştirmek istiyorum cebimde 5 bin var söylediğim anakart 1800 TL söylediğim işlemci 2.el 2000TL'nin altına buldum RX 550 ekran kartıda 1 ya da 1.500 civarında var fikrinizi öğrenmek için soruyorum bu sistemde bir sıkıntı çıkar mı diye.

Şu anda halı hazır da kullandığım bir sistem var ama sistem çok kötü tamamen değiştirmek istiyorum cebimde 5 bin var söylediğim anakart 1800 TL söylediğim işlemci 2.el 2000TL'nin altına buldum RX 550 ekran kartıda 1 ya da 1.500 civarında var fikrinizi öğrenmek için soruyorum bu sistemde bir sıkıntı çıkar mı diye.
Ben zaten bir cevap paylaşmıştım.

BIOS güncellemesini yaparsan sorun çıkmaz anladığım kadarıyla. Ama sorun o işlemciyi takıp güncelleme yapamazsın. O kart ile çalışacak başka bir işlemciyi takıp, güncellemeni yapıp, sonra asıl işlemciyi takman lazım. Şu an elindeki işlemci ne?

Ben zaten bir cevap paylaşmıştım.

BIOS güncellemesini yaparsan sorun çıkmaz anladığım kadarıyla. Ama sorun o işlemciyi takıp güncelleme yapamazsın. O kart ile çalışacak başka bir işlemciyi takıp, güncellemeni yapıp, sonra asıl işlemciyi takman lazım. Şu an elindeki işlemci ne?

i5 650 bu işlemci olmaz herhalde ama eski model çalışacak bir işlemci alabilirim

i5 650 bu işlemci olmaz herhalde ama eski model çalışacak bir işlemci alabilirim
Aynen bu olmaz. Soketler uyuşmuyor. Şimdi bir kaç yere de baktım ve sıkıntı olmaz diyorlar. MSI'ın sitesinde de uyumlu işlemciler arasında. Ama dediğim gibi BIOS'un güncel gelip gelmemesine bağlı. Onu da öğrenmenin bir yolu var mı bilmiyorum.

Aldıktan sonra takıp çalıştırmayı denemen lazım. Yeni bakarken öğrendim, bir USB ile BIOS kurulumu yapabiliyormuşsun. Olmuyorsa BIOS dosyasını bir USB'ye koyup onun ile kurulum yapabilirsin.

Aynen bu olmaz. Soketler uyuşmuyor. Şimdi birkaç yere de baktım ve sıkıntı olmaz diyorlar. MSI'ın sitesinde de uyumlu işlemciler arasında. Ama dediğim gibi BIOS'un güncel gelip gelmemesine bağlı. Onu da öğrenmenin bir yolu var mı bilmiyorum.

Aldıktan sonra takıp çalıştırmayı denemen lazım. Yeni bakarken öğrendim, bir USB ile BIOS kurulumu yapabiliyormuşsun. Olmuyorsa BIOS dosyasını bir USB'ye koyup onun ile kurulum yapabilirsin.

Teşekkürler ben biraz daha araştıracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı