A320M-A Pro Max ve R5 5600 uyumlu mu?

teoxus

Femtopat
Daha fazla  
PC de R3 1200 takılı ben R5 5600'e geçeceğim.
Anakartım A320M-A Pro Max modeli sürümü atıyorum BIOS güncellemesi gerekir mi, gerekirse hangi sürümü kurmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20230511_173228.jpg
    IMG_20230511_173228.jpg
    281,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Destekler fakat BiOS güncellemesi yapman gerekir. 3 serisi anakartlarda genelde 5xxx serisi işlemciler için güncelleme yapıldığında 1xxx serisi işlemci desteği ortadan kalkıyor senin anakartında da aynı durum olabilir.

Destekler fakat BiOS güncellemesi yapman gerekir. 3 serisi anakartlarda genelde 5xxx serisi işlemciler için güncelleme yapıldığında 1xxx serisi işlemci desteği ortadan kalkıyor senin anakartında da aynı durum olabilir.
yani eğer işlemciyi almadan güncelleme yaparsam açamayabilirim doğrumu

en son sürümü mü indireyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-05-12-09-15-45-115_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-12-09-15-45-115_com.android.chrome.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
yani eğer işlemciyi almadan güncelleme yaparsam açamayabilirim doğrumu

en son sürümü mü indireyim?

Evet işlemciyi almadan BiOS güncellersen mevcut işlemcinle açamayabilirsin. Yeni işlemciyi alınca eski ile BiOS güncelle sonra yeni işlemciyi tak şeklinde yapabilirsin veya anakartında işlemcisiz BiOS flash özeliği varsa işlemci olmadan da güncelleyebilirsin. Son sürümü indirmen daha iyi olur güncel CPU desteği için.

Evet işlemciyi almadan BiOS güncellersen mevcut işlemcinle açamayabilirsin. Yeni işlemciyi alınca eski ile BiOS güncelle sonra yeni işlemciyi tak şeklinde yapabilirsin veya anakartında işlemcisiz BiOS flash özeliği varsa işlemci olmadan da güncelleyebilirsin. Son sürümü indirmen daha iyi olur güncel CPU desteği için.
peki güncelleyince açılmazsa falan bios sürümünü sıfırlayabilirmiyim?

Mediamark veya teknosa dan alıcam işlemciyi onlar yardımlı olurlarmı acaba

Genelde güncelleme ile aynı şekilde BiOS versiyonu da düşürülebilir fakat işlemcisiz BiOS flash özelliği yok ise 5xxx serisi işlemci destekleyen versiyona yükselttiğinde 5xxx serisi işlemci takarak bu işlemi yapman gerek. Yani yeni işlemciyi almadan güncelleme yapmamanı öneririm. Kontrol ettiğim kadarıyla CPU olmadan BiOS flash desteği bu anakartta bulunmuyor.

Genelde güncelleme ile aynı şekilde BiOS versiyonu da düşürülebilir fakat işlemcisiz BiOS flash özelliği yok ise 5xxx serisi işlemci destekleyen versiyona yükselttiğinde 5xxx serisi işlemci takarak bu işlemi yapman gerek. Yani yeni işlemciyi almadan güncelleme yapmamanı öneririm. Kontrol ettiğim kadarıyla CPU olmadan BiOS flash desteği bu anakartta bulunmuyor.
anladım çok sağolasın ♥️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı