A320M Anakart Almak Mantıklı mı?

Şu an cidden A320 gibi bir anakarta 3700X takmanın ne kadar mantıklı olduğunu mu tartışıyoruz? O zaman insanlar gerizekalı mı da B350/450 X370/470'i satın alıyor? Sadece 16 thread bir işlemciden bahsediyoruz burada. Neyse A320 al geç o zaman ne diyeyim.

Şu 65 Watt olayında da, ona bakarsanız Ryzen 1200'de 65W diyor AMD sitesinde. O zaman 3700X ve 1200 aynı güçte mi?

Bu bir cevap değil. Bu bir çamura yatma yöntemi. Ne konuda zorlanacağını sordum siz mantıklı bir cevap bile veremediniz. A320 ile B450 anakarta 3600x takıldığı zaman belleklerin 3200 MHz olduğunu varsayarsak birebir aynı işlemci performansı alınır. Hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Sen zorlanacağından bahsediyorsun. Ne VRM bileşenleri, ne chipset ne de anakartın herhangi bir kompetent zorlanmaz. A320 ye 3600X yerine B450 falan tavsiye edersin orası ayrı. Zorlanır dersen yanlış bilgi verirsin.

Şu 65 Watt olayında da, ona bakarsanız Ryzen 1200'de 65W diyor AMD sitesinde. O zaman 3700X ve 1200 aynı güçte mi?

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-3-1200
Sıkıntı olur demedim, anakartı işlemciyi beslemekte zorlanır ve VRM'ler yıpranabilir. O 65W her şey değil. Yukarıda yazdığım gibi Ryzen 3 1200 bile 65 Watt emiyor. Aynı güçte mi şimdi 3700X ile?
Ekleme, teknoloji ve nm farkı diyecekler için de Ryzen 1700'ün TDP'si 65W

Sıkıntı olur demedim, anakartı işlemciyi beslemekte zorlanır ve VRM'ler yıpranabilir. O 65W her şey değil. Yukarıda yazdığım gibi Ryzen 3 1200 bike 65 Watt emiyor.
Sapla samanı ayırman gerek önce. İki işlemcide 65 watt güç tüketiyor fakat arada mimari ve mühendislik farkı olduğu için performansları farklı. Bak testlere ikisi de aynı gücü tüketiyor. Arada güç tüketimi farkı yok. VRM'leri iki işlemcide tam yükte aynı zorlar.

Ekleme, teknoloji ve nm farkı diyecekler için de Ryzen 1700'ün TDP'si de 65W
Sapla samanı ayırman gerek önce. İki işlemcide 65 watt güç tüketiyor fakat arada mimari ve mühendislik farkı olduğu için performansları farklı.
1700 de 65 Watt tüketiyor. Aynı mimari 1200'le.

Cidden Ryzen 3700X için A320 anakart kullanmayı daha fazla tartışmayacağım. Birilerini kırdıysam özür dilerim, iyi sosyaller.

Tam tahmin ettiğim gibi xD
Yanlış bilgilendirme yapıp insanlara kirli bilgi saçmaktan başka hiçbir şey yapmıyorsun. İlla moderatör yanlış bilgilendirmeden uyarı atacak ve anca rütbeli birisinin sözüne inanacaksın.

Celeron D365 65 watt güç tüketiyor. R3 1200'de aynı gücü tüketiyor ama arada devasa fark var. Neden peki r3 1200 daha güçlü iken daha güçsüz olan D365'den daha fazla güç tüketiyor? Çünkü arada mühendislik farkı var. Transistör sayısı daha fazla ve transistör tipi farklı. Transistörler birbirine yakınlaştıkça ve zar boyutuna oranla sayısı arttıkça tükettiği güç düşer, daha az ısı açığa çıkar ve daha yüksek performans gösterir. Daha da anlamadıysan moderatörlerin yanlış bilgilendirme uyarısını beklemelisin.

1200 ile 3600X'in aradaki transistör farkına bak, demek istediğimi anlarsın.

Ekleme, teknoloji ve nm farkı diyecekler için de Ryzen 1700'ün TDP'si de 65W.
Kendi mesajlarımı raporluyorum.

Sana ne anlatsak boş çünkü anlamak istemiyorsun ve hiçbir şekilde benimle bunu konuşacak teknik bilgiye sahip değilsin. Yanlışını kabullenme erdemine sahip olmadığın sürece hayat mücadelesinde hiçbir zaman yol kat edemezsin.

Dostum yanlış bilgi verdiysem yukarıda özür diledim. İşin içine mesaj sayısını, kıdemi falan soktun cevap vermedim ama üslubunu düzelt biraz daha. Ne alakası var mesaj sayımla? Mobilden yazıyorum, gözükmüyorlar bile. Forumun amacı da bu, tartışarak bilgi edinmek. İşlemci çalışması hakkında verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…