Arkadaşlar kafama çok takılıyor. Bu A320M anakartlarda Vatan, Teknobiyotik, İtopya gibi sitelerde O.C yazıyor. Ve bazı arkadaşlar overclock edilemez diyor. Bu anakartı almadım fakat bunun detaylı açıklamasını göremedim.
Hocam emin misiniz Youtube'de bir yerli kanal A320 anakartla Athlon X4 950 işlemciyi overclock ettiğini paylaştığı bir video vardı. Bende genel olarak bu özellik kilitli biliyorum.
Arkadaş kendini mucit sanıyor. Overclock yapılabiliyor evet, X4 950 Athlon serisine ait. Overclock yapılabilmesi gayet doğal. A serisi APU'lar için de geçerli. Sadece Ryzen işlemciler için kapalı özellik.
Hocam emin misiniz Youtube'de bir yerli kanal A320 anakartla Athlon X4 950 işlemciyi overclock ettiğini paylaştığı bir video vardı. Bende genel olarak bu özellik kilitli biliyorum.
A320 chipset ile bu bir ilk değil. Var olan bir özellik. Önceki tarihte birçok video ve rehber görebilirsiniz. Kısıtlama üretici firmalardan değil, AMD tarafından yapılan bir şey. Bu da Ryzen serisine yapılan bir kısıtlama. Sebebi de pazarlama stratejisi ve A320 anakartların yüksek güç tüketimi için uygun olmamasıdır.