A320M-HD2 anakart R5 2600 ile açılmıyor

irfanGnll

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben yeni bilgisayar topladım.
  • AMD Ryzen 2600
  • Gigabyte A320M-HD2 Anakart
  • Corsair 8 GB RAM 2400 MHz
  • Thermaltake 600W PSU
  • ASUS GTX 1050 2GB ekran kartı
Şimdi benim anakart 2. nesil Ryzen işlemcilere uygun olmadığından BIOS update gerekiyordu. Ben de aldığım yere yollayıp Update yapılmasını istedim. 20 gün sonra (bugün) anakart bana geldi. Eve geldim denedim. İlk aldığım gibi yine çalışmadı. Anakartta ışıklar yanıyor, fanlar dönüyor, ama ekrana görüntü gelmiyor. Klavye fare de çalışmıyor. Anakart yeni servisten geldiğine göre ve adamlar bir sıkıntı yok güncellemeyi yaptık dediğine göre sorun işlemcide mi, yoksa RAM'de mi? Yoksa bunlar update yapmayı beceremedi mi anlamadım. Tüm parçalar yeni, ekran kartı hariç. O da zaten kullandığım ekran kartı, bir sıkıntısı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta 2 adet RAM slotu var. İkisini de denedim olmadı. BIOS pilini çıkarmak aklıma gelmedi. Sabahtan bi bilgisayarcıya verdim bakalım yapabilecek mi.

Sorunu çözdüm. Nasıl olduğunu anlatıyorum:
Daha önce yazdığım gibi 20 gün kadar Hepsiburada'nın teknik servisini bekledim Anakart BIOS Update için. Sonra Anakart geldi ama açtım görüntü gelmedi. Anakartın servisini aradım Update'i yapamamışsınız galiba, açılmıyor diye. "Olmaz öyle şey! Biz denedik de yolladık kardeşim!" tarzında laflarla beni savuşturdular. Bizde kendi işimizi halledelim diye Vatan Bilgisayarda çalışan bir tanıdığa götürdük. Adam 10 dk. içinde Bios'u sıfırlayıp Update'ini yaptı. Şu an yeni PC'mden yazıyorum. Hepsiburada'nın Update yalanına aldanmayın. İşlerini düzgün yapmadılar. 1 ayımı boşa yediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı