A320M ile R5 5500 ya da 5600 kullanılır mı?

Otrivine

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2021
Mesajlar
753
Çözümler
1
Yer
Aydın
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gemi Operasyon Uzmanı
ASUS EX-A320M-Gaming AMD AM4 Micro ATX anakart kullanıyorum. Ekran kartı 6600 XT. Yeni işlemci alacağım. 5600 veya 5500 kullanılır mı? Yoksa anakart değişikliğine gitmem şart mı?
 
ASUS EX-A320M-Gaming AMD AM4 Micro ATX anakart kullanıyorum. Ekran kartı 6600 XT. Yeni işlemci alacağım. 5600 veya 5500 kullanılır mı? Yoksa anakart değişikliğine gitmem şart mı?
Anakartınız destekliyor. Sıkıntı çıkartmaması lazım. Sonuçta 65W işlemci takacaksınız. OC da yapamıyorsunuz.
 
Core Performance Boost özelliğini kapatırsanız sorunsuz kullanırsınız. Bu özelliği açtığınızda işlemci 65W TDP değerinden kurtuluyor ve olabildiğince boost yapmaya çalışıyor. CPB devre dışı iken 55W maksimum güç tüketimi gibi bir değer elde edersiniz. Buda herhangi bir A320 anakart için sorun yaratmaz. CPB varsayılan olarak açık geliyor bilginiz olsun.
 
Core Performance Boost özelliğini kapatırsanız sorunsuz kullanırsınız. Bu özelliği açtığınızda işlemci 65W TDP değerinden kurtuluyor ve olabildiğince Boost yapmaya çalışıyor. CPB devre dışı iken 55W maksimum güç tüketimi gibi bir değer elde edersiniz. Bu da herhangi bir A320 anakart için sorun yaratmaz. CPB varsayılan olarak açık geliyor bilginiz olsun.

Bu özellik nereden kapanıyor ki. Yani bu var sayılan olarak açıl geldiği için kapatmak için bile açamaz mıyım?
VRM kaldırmaz, B550 iyi olur.

Eğer anakart değiştirceksem. PCI 4.0 desteği olan bir anakart alayım diyorum. 6600XT PCI 4.0 destekliymiş. Bu özellikte hangi uygun fiyatlı anakartı önerirsiniz?
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı