Arkadaşlar bir sorum olacak.
Ben de MSI A320M anakart +Ryzen 7 2700 işlemci EVGA 1080 Ti ekran kartı var. 3200 MHz 16 GB RAM var.
Arkadaşımda Z270PRO anakart + Intel i7 7700K işlemci +ASUS ROG STRIX 1080 Ti var.
Şimdi 2 adet fotoğraf atıyorum ve arkadaşımın ve benim oyun içi aldığım FPS'ler. Sizce benim sistemimde sıkıntı nedir? Neden bu kadar az FPS alıyorum yardımcı olur musunuz? Bu FPS'ler arasında ki fark neden oluyor yardımcı olursanız ona göre çözümünü yapacağım.
Ekran kartı kullanımı. Dikkat edersen arkadaşının sisteminde ekran kartı kullanımı daha yüksek. Şu Ryzen tek çekirdekte güçsüzcüler gelmeden yazayım da.
Ekran kartı kullanımı. Dikkat edersen arkadaşının sisteminde ekran kartı kullanımı daha yüksek. Şu Ryzen tek çekirdekte güçsüzcüler gelmeden yazayım da.
Sadece bu oyunda mı böyle?
Bazı oyun yapımcıları oyunları bilerek firmaya göre optimize ediyorlar. Örn: Rainbow. Rainbow yapımcıları oyunları Intel'e göre optimize ediyorlar. Rust gibi oyunlarda da optimize de sıkıntı yaşadığı için böyle olabilir.
Bütün donanımlarınız aynı mı? Arka planda neler çalışıyor. Monitör ve çözünürlük değerleriniz aynı mı? Bunlar önemli kriterler. Arkadaşınızın sisteminde işlemciye daha çok yük biniyor gibi görülmekte. Arkadaşınız ile siz farklı çözünürlükte oynuyor olabilir misiniz?
Bütün donanımlarınız aynı mı? Arka planda neler çalışıyor. Monitör ve çözünürlük değerleriniz aynı mı? Bunlar önemli kriterler. Arkadaşınızın sisteminde işlemciye daha çok yük biniyor gibi görülmekte. Arkadaşınız ile siz farklı çözünürlükte oynuyor olabilir misiniz?