A320M Pro 1080 Ti besleyebilir mi?

Peki i7 6700k da neden böyle bir sorun yok. Ryzen işlemciler de mi sıkıntı var.?
İntel daha çok tekli çekirdek ile ön plana çıkıyor. Yaptığı çoğu işlemcilerde tekli çekirdek gücü AMD'ye göre çok daha iyidir buda genel olarak oyunlarda biraz daha üstün performans sergilemektedir.

Anakartın önemi yok diyen üstün zekalılar güç beslemesi kavramını bilmiyor mu? Kaldı ki A320 anakarta nasıl OC yapacak? Intel sistem OC'li Ryzen sistem ise OC'siz stok hızında, anakart büyük ihtimalle 2700 işlemcisini besleyemiyor.

B450 anakarta geçince sorunun düzelecektir. Minik bi OC yaparak arkadaşını yakalayabilirsin, OC vs Stok karşılaştırmasında tabikide AMD geride gözükecek.

Bende öyle düşündüm attığım resimdeki sorun anakart dan mı kaynaklı sizce.?

Dosya Ekleri

• asdadas.jpg
    248,3 KB · Görüntüleme: 92
Bende öyle düşündüm attığım resimdeki sorun anakart dan mı kaynaklı sizce.?
EDC limitinin oyunlardaki yaşadığınız FPS sıkıntısı ile alakası yok. Windows dengeli moda alın düzelecektir. Aynı şekilde PUBG, GTA5, Rust gibi oyunların Ryzen işlemciler için olan optimizasyonu çok kötü. Bu tür oyunlar İntel işlemcilerde daha iyi performans veriyor, tekli çekirdek performansıyla alakalı bir durum değil.

@GreenMan Bu stok soğutucu mu?
Evet stok soğutucu.
EDC limitinin oyunlardaki yaşadığınız FPS sıkıntısı ile alakası yok. Windows dengeli moda alın düzelecektir.
Resime dikkat ederseniz dengeli moda alsam da düzelmiyor. Fps sorunum ne kaynaklı o zaman yardımcı olursanız sevinirim. En az 25 30 fps kaybım var.

Bencm

Dosya Ekleri

• asttt.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 51
Kardeşim bence sen B450 serisi anakartlara geçiş yapmaya bak. İşlemci uyumludur ama A320 ile işlemcinin bazı özellikleri tam çalışmayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linteki sistemle sistemim aynı hatta 8x2 16 gb ram mevcut bende onda 4x2 mevcut. Aynı ayarlarda 28 30 fps kaybım var Gta 5 yüklü isterseniz video çekerim.

Amd işlemci kullanan arkadaşlara sesleniyorum. Ekran kartlarınız çok güçlü olduğundan dolayı Amd tek çekirdek performansında yetişemiyor ve ekran kartı kullanımı azalıyor. Intelde ise tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için ekran kartını biraz daha iyi besliyor. Şimdi gelelim çözümlere. Oyundaki tüm ayarları açın ekran kartı kullanımını kontrol edin. Baktınız hala düşük nVidia denetim masasından DSR teknolojisini açıp çözünürlük arttırın. Yada işlemcinize overclock yaparak tek çekirdek performansını arttırın. Büyük ihtimalle 1080p de kullandığınız için ekran kartı uyuyor. RTX 2060 ve sonrası en az 2K kullanmalı.

Bütün ayarları ultra alıyorum bu kez yine kullanım gpu %100 olmuyor . Ve haliyle daha düşük fps sorunu ortaya çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…