A320M PRO-VH Plus için RAM ve SSD önerisi

JusticeLight20

Kilopat
Öncelikle hepinize selam, 5 senelik bilgisayarımın RAM'ini yükseltmek ve SSD taktırmak istiyorum.
Fakat her zaman olduğu gibi bazı sorularım var. Anakartım MSI A320M PRO-VH Plus. İşlemcim AMD Ryzen 5 1500X, 3600 MHz. Sanırım bilgisayarım DDR4 destekliyor. Desteklediği RAM'ler de DDR4-1333, DDR4-1600, DDR4-1866, DDR4-2133, DDR4-2400, DDR4-2667, DDR4-2933, DDR4-3200 SDRAM. Şu anda Corsair Vengeance 8 GB DDR4 2400 MHz tekli RAM kullanıyorum. Sitelerde bu RAM'i aradığımda satıştan kaldırıldığını gördüm. Sizce aynı özelliklere sahip farklı bir RAM veya MHz hızı farklı bir RAM aldığımda bilgisayarım karşılar mı? Artı olarak sizden bir SSD önerisi almak istiyorum. SSD için de donanımımın karşılaması gereken şartlar var mıdır?

Yani sizden kısacası donanımıma uygun RAM ve SSD önerisi istiyorum. Bütçe olarak ise her iki bileşen içinde 1000 altı olursa sevinirim. İstediğiniz bir özellik varsa belirtebilirim cevap olarak. Şimdiden teşekkürler.

Mhz değeri aynı olması gerekmez. Daha yüksek mhz değerine sahip bir ram takarsanız. Sistem (2400 olan) düşük mhz yi baz alacaktır ve 2400 de çalışacaktır. Ssd önerisine gelirsek 4 gün önce aldığım ve şu an sorunsuz kullandığım Apacer Panther As340 önerebilirim. Kronik sorunu olmayan nadir modellerden. Hızı da diğer ssd diskim olan Sandisk 480 e göre iyi.

Bu bilgi için çok teşekkür ederim seçeneklerimi arttırdı fakat yine de bir sorum olacak. Anakartın sitesindeki özelliklerine baktığımda desteklenen ramler • Support DDR4 1866/2133/2400/2667/2933(OC)/3200(OC) Mhz* şu şekilde belirtiliyor. OC çok duyduğum bir şey fakat tam olarak ne bilmiyorum fakat anakartımın overclock desteklemediği ile ilgili bir şey okumuştum zamanında. Çok da iyi olmayan, bir başlangıç anakartı da olduğundan mantıklı gelmişti. Şimdi ben mesela 3200 mhz bir ram alsam onu oc yaparak mı kullanmam gerekir?

Oc yani Hız aşırtma yapmak bir gereklilik değildir hocam. Tak çalıştır yapabilirsiniz. Yalnız 3200mhz almak yerine 2400mhz alsanız daha iyi olur. Çünkü zaten mevcut olan raminizin mhz değeri 2400. Yani 3200 satın aldığınızda 3200mhz de çalışmayacak diğer ram gibi 2400mhz de çalışacaktır. 3200mhz satın alıp daha fazla masrafa girmenize gerek yok. Şayet ilerde eski rami de değiştirip 3200 alacaksanız mantıklı.

Çok teşekkürler fakat piyasada 2400mhz uygun ram bulamadım. Kendi markamın ramini hiç bulamadım fakat 2.el olarak kullandığım ramin bizzat aynısı satılıyor. Sizce ram 2.el alınır mı ?

Çok teşekkürler fakat piyasada 2400mhz uygun ram bulamadım. Kendi markamın ramini hiç bulamadım fakat 2.el olarak kullandığım ramin bizzat aynısı satılıyor. Sizce ram 2.el alınır mı ?
Test edip alabilirsiniz. Ram montajı zor değildir. Hiçbir sürücü yüklemeye gerek yoktur. Takıp sistemi çalıştırıp bakabilirsiniz. Başka bir bileşen olsa neyse ama ikinci el ram alınır.

Test edip alabilirsiniz. Ram montajı zor değildir. Hiçbir sürücü yüklemeye gerek yoktur. Takıp sistemi çalıştırıp bakabilirsiniz. Başka bir bileşen olsa neyse ama ikinci el ram alınır.
Hocam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. SSD ye biraz baktım dediğiniz gibi çoğu insan memnum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…