A320M PRO-VH Plus PCI-e 3.0 X1 ile boot edilebilir mi?

colakonur

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, MSI A320M PRO-VH PLUS anakartının hali hazırda M.2 desteği yok bende anakartın kullanım klavuzunda belirtildiği gibi PCIe 3.0 x1 yuvasına kaliteli bir dönüştürücü ile M.2 NVMe ssd takmayı planlıyorum.

Durum şu ki forumlarda biraz dolaştım anlattığım şekilde M.2 ssdyi takabilsem bile boot edemeyebilirim. Yakın zamanda BIOS sürümünü de son sürüm ile güncelledim bilginize.
Sorum şu A320M PRO-VH PLUS anakartında PCIe 3.0 x1 yuvasından takılan M.2 ssdyi boot edebilir miyim? Ayrıca PCIe yuvalarından boot edebilmenin neye göre değişkenlik gösterdiğini de merak ediyorum. Bazıları anakart bazıları ise işlemci diyor. Biri beni aydınlatsın arkadaşlar :)

Donanımsal bilgilerim:
Anakart: MSI A320M PRO-VH PLUS
İşlemci: Ryzen 3 1300x
Ram 8 + 8 3200Mhz Gskill Ripjavs V

Sata portlarım dolu, Anakart değiştirirsem B550 altındaki anakartları almak olmaz. Peşinden işlemci falan derken masraf artar bende çok istekli değilim açıkçası ilerleyen dönemde çok daha iyi bir sistem toplarım düşüncesiyle anakart değiştirmiyorum. Sadece bu anakart üzerinde bi girişimde bulunmak istemiştim.

1636733864791.png

Yukarıda MSI A320M PRO-VH PLUS Bios sürümleri var ben son sürüme güncellediğim için mantıken bu alt sürümleri de içinde barındırıyor. M.2 desteği olmayan bir anakartta bios güncellemesi olarak "İyileştirilmiş M.2 cihaz uyumluluğu" adı altında bir güncelleme yapılmış. Bu PCI-e 3.0 X1 de Boot desteklerim demek mi keşke biraz açıklasalarmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı