A320M S2H ile R5 1600 AF frekans sabitleme nasıl yapılır?

Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Meslek
Öğrenci
İşlemcim Ryzen 5 1600 AF'yi 3.5 GHz veya 3.6 GHz'e sabitlemek istiyorum. BIOS'tan hangi ayarları yapmalıyım veya voltajla oynamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler. Anakartım A320M S2H.

A320 Chipset ile Ryzen OC desteği yok. CPB'yi kapatıp açabilirsiniz.

İşlemcim Ryzen 5 1600 AF'yi 3.5 GHz veya 3.6 GHz'e sabitlemek istiyorum. BIOS'tan hangi ayarları yapmalıyım veya voltajla oynamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler. Anakartım A320M S2H.

Bence oynamamalısın.
Voltajı sabitlediğinde işlemci gerek olmadığında bile yüksek güçte çalışacak.
Bu enerji tüketimi ve ısı olarak sana geri döner.

ASUS A320 modeli için konuşuyorum frekans sabitleme diye bir ayar olduğunu göremedim. Ama yine de +200MHz hıza kadar arttırmaya izin veriyordu. Sizin anakartın BIOS ayarlarını kurcalayıp öğreneceksiniz.
Gigabyte'ta da uygulama içinden var ama her seferinde uygulamaya girip açmak gerekiyor, BIOS içinde yok.

BIOS'ta OC kısmı acik. Uygulayinca Cinebench R20 gibi testlerde standarta gore daha yuksek puan veriyor 3.7GHz'e kadar cikarabildim ama gereksiz geldi benim istegim islemcimdem tam verimi alabilmek.

Gigabyte'ta da uygulama içinden var ama her seferinde uygulamaya girip açmak gerekiyor, BIOS içinde yok.

O zaman kurcalanacak bir ayar yok demek oluyor bu. ASUS'u seviyorum en düşük anakartında bile 3.9 GHz'ye kadar hızı sabitliyordu (Ryzen 3 3100) H510 anakartı da ASUS'un modelinden kullanıyorum 200W'a kadar güç beslemesi yapabiliyor ve i9 11900K işlemciye kadar desteği var.

O zaman kurcalanacak bir ayar yok demek oluyor bu. ASUS'u seviyorum en düşük anakartında bile 3.9 GHz'ye kadar hızı sabitliyordu (Ryzen 3 3100) H510 anakartıda ASUS'un modelinden kullanıyorum 200W'a kadar güç beslemesi yapabiliyor ve i9 11900K işlemciye kadar desteği var.
Overclock olabiliyor işte +200 MHz (benim işlemcimde öyle yani). Base frekans 3.6, boost 4. Overclock 3.8 tüm çekirdekler ama verimi yok zaten CPB 4.0 single yapıyor ve çoğu oyun tek çekirdekten etkileniyor hala.

Overclock olabiliyor işte +200 MHz (benim işlemcimde öyle yani). Base frekans 3.6, Boost 4. overclock 3.8 tüm çekirdekler ama verimi yok zaten CPB 4.0 Single yapıyor ve çoğu oyun tek çekirdekten etkileniyor hala.

Yani +200 diyor ama 3.9 GHz'ye sabitliyor 3.6'dan orası anlamadığım şey. Ama Gigabyte anakart kullanmadım hiç dediği CPB 4.0 nedir hiçbir fikrim yok. Ama tekli çekirdek oyunda olmazsa olmaz şu an için. Ya işlemci üreticileri tekli çekirdeği çoklu çekirdek gibi bölecekler ve parçalı işlemci yapılacak çekirdekler de ya da direkt oyun işlemci kullanımı değişmesi lazım. Neyse geç oldu ben kaçar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı