A350'nin alt bölmesi

Makaleler
21
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Datacenter gibi bir alt bölmesi var, bütün uçuş bilgisayarları, telsizler vs. her şey burada. Merkezi sinir sistemi de denilebilir.

Bu A350'ye özel bir özellik değil, Airbus/Boeing gibi yolcu uçaklarında genel olarak mühendislik aynı. Kokpitin altı bu iş için ayrılır. Pilotun merdivenden aşağı indiği yer E/E kompartmanı olarak geçer ve tüm elektronik sistemlerin box'ları, yönetim bilgisayarlarının bağlantıları orada bulunur.

Kapıyı açıp geçtiği kısım ise ön kargo bölümü. O kapı her uçakta bulunmaz ama genel olarak vardır.

Bu A350'ye özel bir özellik değil, Airbus/Boeing gibi yolcu uçaklarında genel olarak mühendislik aynı. Kokpitin altı bu iş için ayrılır. Pilotun merdivenden aşağı indiği yer E/E kompartmanı olarak geçer ve tüm elektronik sistemlerin box'ları, yönetim bilgisayarları orada bulunur.

Kapıyı açıp geçtiği kısım ise ön kargo bölümü. O kapı her uçakta bulunmaz ama genel olarak vardır.
Buna özel değil zaten herhangi bir modern airliner'ın alt bölmesi de buna benzer.

Buna özel değil zaten herhangi bir modern airliner'ın alt bölmesi de buna benzer.
Senin için demedim, senin bunu anlayacak kadar bilgili olduğunu biliyorum. Konuyu okuyanlar A350'ye özel anlamasın diye açıklama yapayım dedim :D

Uçağın sinir sistemi:) Modern havayolu uçaklarında özellikle bu bölme çok işlevseldir. Yani olayın aslı burda dönüyor denebilir.

Kargo bölümünde eğer evcil hayvan taşınacaksa bir de havalandırma ve ek oksijen sistemi var o bölmede. Canlılar donmasın veya oksijensizlikten ölmesin diye:)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı