A5 2017 vs Zenfone 3 vs Xperia X vs X Compact

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar biliyorum çok konu açtım ama kararsızım. Amiral gemileri almayı düşündüm fakat bütçemi o kadar zorlamam zor olduğunu anladım. Ben de bunlara yöneldim. Şimdi telefonlarla ilgili birkaç görüşümü paylaşayım.

X Compact:
  • İyi telefon
  • Kamerası iyi
  • Ekranı bana göre küçük gelebilir.
  • Kalın
Xperia X:

• Kamerası iyi fakat X Compact telefonundaki bazı sensörler yok bu acaba nasıl yansır ?
  • Ekranı iyi.
  • Ekran boyutu gayet iyi.
  • Malzeme kalitesi iyi.

Zenfone 3:

• Kamerasında OIS olması çok iyi.
  • SD625 biraz beni endişelendiriyor.
  • Ayrıca biraz eski bir telefon.
  • Benim bir tane Asus tabletim vardı ( ME176CX) şuan çöp.
A5 2017:

• Tasarımı iyi.
  • Ekranı iyi.
  • Ekran boyutu iyi.
  • Kamerasının video performansı kötü.
  • Yeni bir telefon.

Arkadaşlar sizce hangisi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki modelde de EIS var, yani dijital görüntü sabitleyicisi. 1080P 60 FPS çekiypr Sony X bu video ayarında kapanması zor, aşırı ısınırsa bütün telefonlarda bu durum kapanma meydana gelmesi normaldir. Genelde 1080P üstü video çekimlerinde ısınma ve kapanma olayları yaşanıyor.

İki modelde de EIS var, yani dijital görüntü sabitleyicisi. 1080P 60 FPS çekiypr Sony X bu video ayarında kapanması zor, aşırı ısınırsa bütün telefonlarda bu durum kapanma meydana gelmesi normaldir. Genelde 1080P üstü video çekimlerinde ısınma ve kapanma olayları yaşanıyor.

Kullanıcılardan böyle bir şikayet duymadım fakat bazı haberlerde yurt dışındaki insanların 1080p çözünürlükte 3 dakika video çektikten sonra bazı fonksiyonları kapattığını sonra da birkaç dakika içerisinde de kamera uygulamasını kapattığını söylüyorlar. Aynı sorun Z3 Plus'ta da varmış galiba.
Bu telefonun XA modelleri gibi şebeke sorunları ya da bunun dışında kronik sorunları yok değil mi ?

Bu modellerde XA modelleri gibi kronik sorunlar yok. Video çekerken aşırı ısınırsa kendisini korumak için telefon kendini kapatabilir, X ve X Compact modellerinde böyle bir sorun olacağını sanmam, SD 650 fazla ısınan ve güç tüketen bir model değil. Z3 Plus modelinin kapanması gayet normal, sorunlu aşırı ısınan işlemci SD 810 kullanıyor çünkü.

Bu modellerde XA modelleri gibi kronik sorunlar yok. Video çekerken aşırı ısınırsa kendisini korumak için telefon kendini kapatabilir, X ve X Compact modellerinde böyle bir sorun olacağını sanmam, SD 650 fazla ısınan ve güç tüketen bir model değil. Z3 Plus modelinin kapanması gayet normal, sorunlu aşırı ısınan işlemci SD 810 kullanıyor çünkü.

Bunu değerlendireceğim teşekkürler. Peki İphone SE mi Xperia X mi ? Aynı şekilde İphone 6s mi Xperia X mi ? İphone SE'nin ekranı bana biraz küçük gelebilir ama İOS için katlanabilirim sanırım.

6S ve SE modelleri performans olarak X ve X Compact modelinden daha üstün telefonlar. Fakat iki modelde o fiyatları hak etmiyor. Benim önerim Sony X olur. SE küçük ekranlı olduğu için önermiyorum. Ayrıca OIS SE modelinde yok, 6S Plus modelinde OIS var, 6S modelinde de yok.

6S ve SE modelleri performans olarak X ve X Compact modelinden daha üstün telefonlar. Fakat iki modelde o fiyatları hak etmiyor. Benim önerim Sony X olur. SE küçük ekranlı olduğu için önermiyorum. Ayrıca OIS SE modelinde yok, 6S Plus modelinde OIS var, 6S modelinde de yok.

Ben de zaten 2.el 1500 TL civarı bulmayı planlıyordum SE'yi ama fiyatını hakketmiyor diyorsunuz. Tamam o zaman seçimim Xperia X. Yakın zamanda Türkiye'ye bu fiyat segmentinde gelecek bir model var mıdır ?

1500 TL SE için fena bir rakam değil, sıfır olarak 2000 TL civarlarına satılıyor bu fiyatı hak eden bir model değil kesinlikle. Bir de yukarıda sen IOS yazmıştın ben OIS şeklinde anladım ondan OIS işin içine karıştı. 1500 TL SE modeli temiz ve garantili ürün ise IOS kullanma deneyimi yaşamak istiyorsan alabilirsin, ekran boyutu senin için sorun olmayacaksa.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı