A50 şarj aleti

quanliva

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ablamın Samsung A50(typ-C) telefonu orijinal şarj alletiyle çok yavaş şarj oluyor. Saatte %1 falan. İlk başta sorunun adaptörde olduğunu düşündük, onun adaptörüyle kendi psmart 2019(Micro USB) telefonumu şarja taktım, 10 dakikada %4 şarj etti( kendi adaptörüm %12 şarj ediyor bu sürede). Sonra onun telefonunu kendi adaptörüme onun kablosuyla bağladım. Bu kez de 10 dakikada %1 dolmaya başladı. Elimizde ikinci bir typ-C kablosu olmadığı için deneyemedik. Sorunun hem adaptör hem kablodan olduğu gibi iyimser bir düşüncem var. Bu nedenle adaptör ve kablo alacağım. Kablo bulmak sorun değil ama adaptörün orijinalini bulmak çok zor. Bu nedenle besaus adaptörlere bakayım dedim fakat hangisi bu telefona uygun olur bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de sorun telefonda mı acaba diye aklım kurcalanıyor. Telefonda olup olmadığını nasıl anlarım?

Arkadaşlar, ablamın Samsung A50(typ-C) telefonu orijinal şarj alletiyle çok yavaş şarj oluyor. Saatte %1 falan. İlk başta sorunun adaptörde olduğunu düşündük, onun adaptörüyle kendi psmart 2019(Micro USB) telefonumu şarja taktım, 10 dakikada %4 şarj etti( kendi adaptörüm %12 şarj ediyor bu sürede). Sonra onun telefonunu kendi adaptörüme onun kablosuyla bağladım. Bu kez de 10 dakikada %1 dolmaya başladı. Elimizde ikinci bir typ-C kablosu olmadığı için deneyemedik. Sorunun hem adaptör hem kablodan olduğu gibi iyimser bir düşüncem var. Bu nedenle adaptör ve kablo alacağım. Kablo bulmak sorun değil ama adaptörün orijinalini bulmak çok zor. Bu nedenle besaus adaptörlere bakayım dedim fakat hangisi bu telefona uygun olur bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de sorun telefonda mı acaba diye aklım kurcalanıyor. Telefonda olup olmadığını nasıl anlarım?

Telefon ayarlarında hızlı şarj aktif mi?
Type-C'yi Micro USB'ye dönüştüren bir aparat olması lazım telefon kutusunun içerisinde. O aparat ile kendi telefonunun şarj aletini ve kablolarını test edebilirsin.

Hocam 2.0 herhangi bir adaptör ve kabloyla deneyin şarj oluyorsa sizdeki arızalı olmuyorsa cihaz arızalı bu kadar basit.
Hangi ilde olduğunu bilmiyorum ama telefon toptancıları var onları bul oradan alabilirsin orijinalini.

Ayarlarda hızlı şarj aktif mi diye bakın ilk olarak.

Bi ara bende benzer bir durumu yaşamıştım.
Telefona giren type-c kablosunun içinde toz kaldığını keşfetmiştim.Bu sebeple yavaş şarj ediyormuş :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210313-022753_Device care.jpg
    Screenshot_20210313-022753_Device care.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 36
Hızlı şarj aktifmiş. Şu aparatı bulursam deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kablo bulmak sorun değil demişsiniz ama kabloda en az adaptör kadar önemlidir.
Orijinalini bu siteden bulabilirsin.

Kabloyu besaus kullanıyorum. Memnunun, bu nedenle bulması sorun değil edim. Alet için yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Arkadaşlar sorunu kısa vadeli olarak çözdüm. Fakat nedendir nasıldır bilmiyorum. Kabloyu telefona bağlayıp akabinde kendi adaptörümle şarja takıyorum. Hemen ardından kendi adaptörümden çıkarıp a50 adaptörüne takıyorum. Şarj süresi 6 saatten 1.2 saate düşüyor. Günü böyle kurtarıp en kısa sürede samsung bayine gideceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı