A520 ile B550 arasındaki fiyat farkı değer mi?

Muratcan0772

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x8gb 3200mhz ram
İşlemci
Ryzen 5 5500
Hazır sistem almayı düşünüyorum ve A520 ile B550 arasında 1500TL gibi ciddi bir fark var. O.C. yapmayacağım sizce B550 almaya gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem almayı düşünüyorum ve A520 ile B550 arasında 1500TL gibi ciddi bir fark var. O.C. Yapmayacağım sizce B550 almaya gerek var mı?

İleride şunu takarım bunu takarım dediğin gibi o.c yaparım dersen alabilirsin ama o.c ile uğraşmam diyorsun ek olarak işlemci yükseltmesi de yapmam bu bana yeter dersen gerek yok.

Hocam peki farkları nelerdir? Zaten bilgisayarla çok uğraşmayacağım sadece oyun ve günlük kullanım.
Ana fark B550 anakartın A520'in aksine, overclock edilebiliyor olmasıdır. Eğer overclock ile uğraşılmayacaksa A520 yeterli. Ama ileride overclock yapabilecek bir işlemci aldığınızda ve overclock yapmak istediğinizde şimdiden B550 almanız doğru olur.

İleride şunu takarım bunu takarım dediğin gibi o.c yaparım dersen alabilirsin ama o.c ile uğraşmam diyorsun ek olarak işlemci yükseltmesi de yapmam bu bana yeter dersen gerek yok.

Hocam açıkçası alıp en az bir 6 yıl arkama bakmamak istiyorum daha sonra da zaten güncellemem yenisini alırım.

Benim tek korktuğum şey zaten 5500'ü stok fanla kullanacağım eğer A520 kullanırsam daha da sıcaklığın yükselmesi.

OC sadece manuel OC değil, ryzen master yükleyip otomatik yapınca kendi kendine hız aşırtıyor zaten. Uğraşmalık bir durum yok yani. İşlemci 3100 seviyesinde olduğu için OC yapmak mantıklı olacaktır.

Ana fark B550 anakartın A520'in aksine, overclock edilebiliyor olmasıdır. Eğer overclock ile uğraşılmayacaksa A520 yeterli. Ama ileride overclock yapabilecek bir işlemci aldığınızda ve overclock yapmak istediğinizde şimdiden B550 almanız doğru olur.

Hocam bir de PCI'e 4.0 farkı var diyorlar ve alacağım PC'nin ekran kartı RX6600 sizce 3.0 ile 4.0 arasında o kadar fark olur mu?

Hocam bir de PCI'e 4.0 farkı var diyorlar ve alacağım PC'nin ekran kartı RX6600 sizce 3.0 ile 4.0 arasında o kadar fark olur mu?
Fark olacaktır. RX6600, PCI-E 4.0 kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama yine fazla fark yok.

OC sadece manuel OC değil, Ryzen Master yükleyip otomatik yapınca kendi kendine hız aşırtıyor zaten. Uğraşmalık bir durum yok yani. İşlemci 3100 seviyesinde olduğu için OC yapmak mantıklı olacaktır.

Hocam dediğim gibi OC gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum zaten garanti iptali falan oluyor benlik işler değil onlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı