A520A-PRO boot ışığı hiç sönmeden yanmaya başladı

Daha fazla  
Herkese merhaba, öncelikle. Yeni anakart aldım ekran kartım işlemcim vb ikinci el olarak aldım, sorunum şöyle, sistemi kurdum çalıştırdım CPU DRAM ışığı sorunsuz geçti fakat VGA ışığı 10 saniye civarında beyaz olarak yandı b. U kısmı vurgulamak istiyorum yaklaşık 10 saniye, sonra boot ışığı yanmaya başladı ve hiç sönmeden yanıyor ve ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor, boot menüsüne dahi atmıyor.
Anakart:Msi A520A-PRO
İşlemci:Ryzen 5 2600x

Son düzenleme:
@Taner çağlıyan hocam sonuçta görüntü mü yok? RAM'leri kontrol edin. Yuvalarına tam oturtun. Diskte Windows kurulu mu?

RAM tek slot 16 GB aldım. Hata ettiğimi sonradan anladım ama RAM'de sıfır olduğu için ve de elimde başka RAM olmadığı için şu anlık diğer çözümlere yönelelim derim. Diskte Windows kurulu, kurulu olmasa bile boot menüsüne falan atması lazım ama o bile olmuyor ekranda hiçbir etkileşim yok.

Anakartı da 2. el mi aldınız?
Konu biraz uzayacak ama şöyle anlatayım. İkinci el b450 anakart almıştım sistem yine çalışmadı diğer bileşenler aynıydı. Bilgisayarcıya götürdüm anakartta sorun var dedi bende iade edip sıfır anakart aldım ama önceki sorunum gibi hala görüntü alamıyorum.Yani hayır anakart sıfır.

Diğer bileşenleri alırken test istediniz mi?
İkinci el aldıklarım sadece ekran kartı, işlemci ve de anakarttı. Anakart değiştirip sıfır aldım. Ekran kartından test istedim ve istediğim kişi oyun testleri furmark testleri vs bana video ve tarih söyleyerek attı. İşlemci için test yaptırmadım ama basit düşünerek sistem çalışıyor diyerek işlemciyi es geçiyorum, hata mı ediyorum? Bilgisayarcı da işlemcinde bişey yok demişti ama ekran kartı için belli belirsiz konuştu.

Yeni anakartla gösterin bilgisayarcıya.
Şunu eklemek istiyorum bilgisayarcı ekran kartının çipseti bozuk sanırım demişti ama o da emin değildi . Varsayalım ki gerçekten bozuk o zaman yine de bu arızayı verir mi?

Aklıma gelen bir teoriyi de eklemek istiyorum, konu da söylediğim gibi VGA ışığı 10 saniye civarı yandı sonra boot ışığına geçti yani hem ekran kartı arızası olup hem anakartın boot arızası olabilir mi? Ve de ekran kartı arızalı olduğu durumda görüntü alamadığım için bana boot ışığı yanıp görüntü vermiyor olarak gelebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…