A520A-PRO boot ışığı hiç sönmeden yanmaya başladı

Daha fazla  
Herkese merhaba, öncelikle. Yeni anakart aldım ekran kartım işlemcim vb ikinci el olarak aldım, sorunum şöyle, sistemi kurdum çalıştırdım CPU DRAM ışığı sorunsuz geçti fakat VGA ışığı 10 saniye civarında beyaz olarak yandı b. U kısmı vurgulamak istiyorum yaklaşık 10 saniye, sonra boot ışığı yanmaya başladı ve hiç sönmeden yanıyor ve ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor, boot menüsüne dahi atmıyor.
Anakart:Msi A520A-PRO
İşlemci:Ryzen 5 2600x

Son düzenleme:
Ekran kartında sorun olsa VGA ışığı yanar ve sönmez. Boot ışığı diskte Boot edecek EFI (Bootloader) bulamadığı için yanar. Garip bir durum.
Ekran kartını aldığım kişi ile hala iletişim halindeyim ve ona anlattığımda bu sorunu, vga ışığı kırmızı yanarsa o zaman ekran kartı arızalı olur dedi, haklı mı?

BIOS pilini çıkarıp 15 saniye bekleyin ve geri takın. Klasik bir öneri.
Komik gelebilir kulağa ama bios pilini çıkaramadım. Neden bilmiyorum ama mandalı ittiremiyorum mandalın arkasında siyah bir parça var ondan dolayı sanırım. Nasıl çıkartacağımı bilmiyorum. Anakart sıfır olduğu için çıkartılması gereken bir parça sanırım ama gerçekten bilmiyorum araştırdım ama bulamadım.

Hocam aklıma başka bir şey gelmiyor. Bence siz sistemi komple götürüp test ettirin.
Başka da çarem yok gibi hocam zaten. Sistemi yaklaşık 1 ay önce topladım 1 aydır ekrana görüntü gelsin diye uğraşıyorum vallahi yıldım. Bilgisayarcılar da net birşey söylemiyor ne yapacağımı bilemiyorum artık.

Aslında bilgisayarcının yapması gereken, dahili grafiği olan herhangi bir işlemci ile anakarttan görüntü almaya çalışmak. Böylece ekran kartı sorunlu mu anlaşılır.

Ya da elinde mutlaka çalışan bir sistem vardır. Ekran kartını takıp deneyebilir.

Haftasonu götüreceğim bilgisayarcıya hocam sağolasın. Bu arada bu konuyu okuyan kişilerden gelebilecek çözümlere de hala açığım haberiniz ola technopat ailesi.

Bana da bir yardımcı olun arkadaşlar bende de boot ışığı kırmızı yanıyor ama hiçbir sorun yok. Cam kasa alınca fark ettim yandığını hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…