A520M-K sistemde RAM'lere O.C yapılmalı mı?

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Selam, sistem yeni topladım, sizce OC yapmalı mıyım?
Anakart: A520M K V2
Şu an 2133 MHz'de çalışıyor RAM'ler, sizce yapmalı mıyım?
RAM'ler: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V

@William_Butcher

Giremiyorum Hocam, açıyorum direk uyku modu diyor kapanıyor.

Güç kablosunu çıkartıp BIOS pilini sökün. 30 saniye sonra ikisini de tekrar takıp sistemi çalıştırın. XMP açmadan Zentimings'den ekran görüntüsü atar mısınız?

Hocam içini açamam ne yapabilirim?

Siyah ekranı düzeltmek için evet maalesef açman gerekiyor @w3llard.

Göz korkutmak gibi olmasın ama G. Skill Ripjaws V RAM'leri görünce bir ürkmedim değil. Anakart ile ilgili değilse yüksek ihtimalle RAM'ler XMP ile düzgün çalışmıyor. Aldığın yere gidip farklı bir RAM deneyebilir misin? Farklı RAM takıp XMP açmayı denesinler bir.

PC düzeldikten sonra bir BIOS güncellemesi de deneyebilirsin. Belki RAM XMP profil değiştirme sonrası siyah ekran problemini çözer.

Hocam başka ihtimal yok mu? İçini zor açarım.

Kasanızın yan tarafındaki camın vidalarını sökeceksiniz hocam niçin açamıyorsunuz?
Hocam yok, kurcalamak istemiyorum.

Anakartının BIOS pili yerleşimi berbat. Bu mesajda yazdığımın aynısını yapabilirsin. @w3llard

Göz korkutmak gibi olmasın ama G. Skill Ripjaws V RAM'leri görünce bir ürkmedim değil.

Yapısı kalitesiz değil bu RAM'lerin. Anakart yanlış bir CAD Bus veya veri yolu ayarı yapmıştır diye tahmin ediyorum. Ben ortalama üstü bir çip ile 4533 MHz görebildim Ripjaws V'de. Corsair LPX'lerdeki Samsung B-Die'lar 3600 MHz bile yapamayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…