LeagrosEmir
Hectopat
Yeni sıfır bir Gigabyte A520M k V2 anakart aldım ve RX 580 ekran kartı ile AMD Ryzen 5 1600 AF işlemci ile kullanmaya başladım. Gerekli sürücüler ve güncellemelerden sonra Valorant indirdim ve oyuna girerken Secure Boot hatası aldım ve bir bilgim olmadan BIOS'tan birkaç ayar değiştirdim. Bu ayarları değiştirip BIOS'tan çıkınca bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Monitörde direkt sinyal hatası veriyor ekran kartı vs. çalışıyor fakat görüntü alamıyorum aynı zamanda BIOS'a da giriş yapamıyorum. İnternetten bakarak BIOS sıfırlamayı denedim fakat bir türlü düzelmedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Yeni sıfır bir Gigabyte A520M k V2 anakart aldım ve RX 580 ekran kartı ile AMD Ryzen 5 1600 AF işlemci ile kullanmaya başladım. Gerekli sürücüler ve güncellemelerden sonra Valorant indirdim ve oyuna girerken Secure Boot hatası aldım ve bir bilgim olmadan BIOS'tan birkaç ayar değiştirdim. Bu ayarları değiştirip BIOS'tan çıkınca bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Monitörde direkt sinyal hatası veriyor ekran kartı vs. çalışıyor fakat görüntü alamıyorum aynı zamanda BIOS'a da giriş yapamıyorum. İnternetten bakarak BIOS sıfırlamayı denedim fakat bir türlü düzelmedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Geçmiş olsun diyebilirim ama USB ile tekrar Windows kurmaya çalış düzelir olmazsada formatla.
Yanlış ayarı oynadın bazı Gigabyte'de bir ara Secure Boot hatası vardı hala varmıymış yani ayvayı yedin BIOS'u sıfırla düzelir.
BIOS'la alakalı Windows'la değil galiba.
Adam BIOS'un ayarlarıyla oynamış UEFI mi legacy mi bilmiyorum ama düzelmeyebilir tekrar kurulum yapması daha iyi.
Geçmiş olsun diyebilirim ama USB ile tekrar Windows kurmaya çalış düzelir olmazsada formatla.
Deniyorum şimdi hocam olmazsa geri dönüş sağlayacağım.
Denedim fakat usb takılı olsa bile monitörde sinyal yok diyor. bios'a zaten giremiyorum var mıdır başka çözümAdam BIOS'un ayarlarıyla oynamış UEFI mi legacy mi bilmiyorum ama düzelmeyebilir tekrar kurulum yapması daha iyi.
Sanırım yok bulamadım çünkü bir tuş yine de siz kontrol eder misiniz anakart Gigabyte a520m k v2Olmazsa BIOS flashback tuşu varsa o ile BIOS'u sıfırla yoksa BIOS nasıl sıfırlanır yazca nyorsa BIOS programlamanın maliyetine katlanıcan ya da yeni anakart alacaksın.
BİOS sıfırlamayı denedim fakat olmuyor.Yanlış ayarı oynadın bazı Gigabyte'de bir ara Secure Boot hatası vardı hala varmıymış yani ayvayı yedin BIOS'u sıfırla düzelir.
BIOS'la alakalı Windows'la değil galiba.
İşlemciyi çıkarın, aynı zamanda CMOS kısmında BIOS'u da tekrar sıfırlayın. 5dk sonra filanda işlemciyi takıp gene deneyin. Çoğunlukla BIOS çökmesi durumunda işlemciyi takıp çıkarmak düzeltiyor.Yeni sıfır bir Gigabyte A520M k V2 anakart aldım ve RX 580 ekran kartı ile AMD Ryzen 5 1600 AF işlemci ile kullanmaya başladım. Gerekli sürücüler ve güncellemelerden sonra Valorant indirdim ve oyuna girerken Secure Boot hatası aldım ve bir bilgim olmadan BIOS'tan birkaç ayar değiştirdim. Bu ayarları değiştirip BIOS'tan çıkınca bilgisayar görüntü vermemeye başladı. Monitörde direkt sinyal hatası veriyor ekran kartı vs. çalışıyor fakat görüntü alamıyorum aynı zamanda BIOS'a da giriş yapamıyorum. İnternetten bakarak BIOS sıfırlamayı denedim fakat bir türlü düzelmedi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
İşlemciyi çıkarın, aynı zamanda CMOS kısmında BIOS'u da tekrar sıfırlayın. 5dk sonra falan da işlemciyi takıp gene deneyin. Çoğunlukla BIOS çökmesi durumunda işlemciyi takıp çıkarmak düzeltiyor.
Bir de Windows'u sıfırlamanıza gerek yok. Windows komple bozulsa bile BIOS kısmı çalışır, zaten Windows'u sıfırlamak için BIOS'un düzgün çalışması lazım.
Maalesef hocam bir düzelme olmadı. Var mıdır başka bir yolu acabaİşlemciyi çıkarın, aynı zamanda CMOS kısmında BIOS'u da tekrar sıfırlayın. 5dk sonra filanda işlemciyi takıp gene deneyin. Çoğunlukla BIOS çökmesi durumunda işlemciyi takıp çıkarmak düzeltiyor.
Birde Windows'u sıfırlamanıza gerek yok. Windows komple bozulsa bile BIOS kısmı çalışır, zaten Windows'u sıfırlamak için BIOS'un düzgün çalışması lazım.