A520M mi, B450M mi?

Şu an ünlü benchmark sitesinde %110 seviyesindeyim hem de bunu üzerine fan takılmış Noctua NH-P1 ile yapıyorum. Bu normalde pasif bir soğutucu, bunu 3 adet 12inch fanla destekledim ve bu seviyeye geldim. Fanlar da özel bir yazılımla 1890 devirde dönüyorlar. Normalde 1500 devir üzerine çıkmayan fanlardı bunlar.

Ryzen 5 5600X işlemcim var fakat bütçem çok az. Uyguna bulduğum anakartı alacağım. Herkes B550 diyor fakat fiyatları yüksek. Zaten 2. el almayı düşünüyorum. A520 alsam bir sorun yaşar mıyım? Niye kimse önermiyor? OC yapmayacağım ve stok fanım var.

MSI A520M a Pro kullanıyorum sıfır aldım bence güzel ama giriş seviyesi bir anakart bana kalırsa OC desteği ve daha fazla özellik ile B450 alınmalı eğer arada fiyat farkı yoksa burada biraz fiyat performans olana bakın bence.

Şu an ünlü benchmark sitesinde %110 seviyesindeyim hem de bunu üzerine fan takılmış Noctua NH-P1 ile yapıyorum. Bu normalde pasif bir soğutucu, bunu 3 adet 12inch fanla destekledim ve bu seviyeye geldim. Fanlar da özel bir yazılımla 1890 devirde dönüyorlar. Normalde 1500 devir üzerine çıkmayan fanlardı bunlar.
12 inç fan derken? Daha cm ve inç'in farkını bilmiyorsun. Ayrıca "ünlü benchmark sitesi" dediğin us*rbenchmark sitesi forumda neden yasak biliyor musun? Doğru bilgi vermediği için. Haberin olsun yani.

Ryzen 5 5600X işlemcim var fakat bütçem çok az. Uyguna bulduğum anakartı alacağım. Herkes B550 diyor fakat fiyatları yüksek. Zaten 2. el almayı düşünüyorum. A520 alsam bir sorun yaşar mıyım? Niye kimse önermiyor? OC yapmayacağım ve stok fanım var.
Aradan 4 sene geçmiş fakat yine de cevap verelim. A serisi chipsette, işlemci turbo boost frekanslara çıkamaz overclocka kapalıdır. Daha az USB portu bulunur ve son sürüm değildir. En giriş seviye ses chipi vardır vesaire. O yüzden orta seviye olan B450 chipset daha iyi bu anlamda.

A520 m k V2 var sakın alma çok boş. Dual BIOS yok PCI 3 var performansı tam alamıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı