A53 şarjı tamamen bitirilmeli mi?

KadirSözen06

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. 4 5 gündür A53 5G kullanıyorum. Aldıktan sonra hiç şarjını full bitirmedim, bitirmeli miyim? Bide aldıktan sonra 12 saat şarj gibi şeyler varmış. Bunlar yapılmalı mı? Gece yatarken telefonu takıyorum şarja ortalama 7 8 saat şarjda oluyor. Bu dediklerimi yapmalı miyim?

Herkese selam. 4 5 gündür A53 5G kullanıyorum. Aldıktan sonra hiç şarjını Full bitirmedim, bitirmeli miyim? Bir de aldıktan sonra 12 saat şarj gibi şeyler varmış. Bunlar yapılmalı mı? Gece yatarken telefonu takıyorum şarja ortalama 7 8 saat şarjda oluyor. Bu dediklerimi yapmalı miyim?

Pek bir fark olmuyor. Sizin kararınız yine de.

Tamamen bitirip kapalı halde %80'e kadar doldurup sonra fişi çekin. Telefonu açıp tekrar takıp 100 yapın. Bunu haftada bir kez yapmak sağlıklı diyorlar ama ne kadar doğru bilmem. Bazı kaynaklar ise ilk kullanımda %80 ile fişi çekin diyor.

12 saat olayı yanlış. Şarj tamamen dolduğunda adaptör otomatik kesiyor elektriği. Ben şarj %10'un altına indiğinde takıyorum. Ayarlara girersen pil sağlığı için %85e kadar şarj et diyor.%85'in üstüne çıkmıyor ben onu kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı